Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Minnie Zhou via Unsplash

Van Lewis, over Ella tot Nora. Zit de naam van jouw kleintje ertussen?

Dit waren de 20 populairste babynamen in Vlaanderen in 2021

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Volgens Kind en Gezin werden er in Vlaanderen dit jaar 4 % meer baby’tjes geboren dan in 2020. Dat wil ook zeggen dat we weer de populairste namen van het voorbije jaar op een rijtje zetten. Olivia is voor de derde keer op rij de meest gekozen naam voor een meisje, en ook Noah is opnieuw de koploper voor jongens.

De naam van je kleine spruit kiezen, daar kruipt voor sommigen heel wat denkwerk, liefde en tijd in. Het liefst wil je dat ze goed in de mond liggen, dat ze best passen bij de achternaam of dat ze makkelijk zijn uit te spreken. Net zoals vorig jaar, zet Kind en Gezin de 20 populairste babynamen van 2021 op een rijtje. Zit de naam van jouw kleintje ertussen?

Voor meisjes

Ook dit jaar is Olivia de koploper voor meisjesnamen, zo werden er het afgelopen jaar 331 meisjes geboren met die naam. Gevolgd door Ella, waar ook 294 meisjes naar vernoemd werden. Dit jaar delen twee verschillende namen de derde plaats: zowel Marie als Mila met elks 265 kindjes.

 1. Olivia
 2. Ella
 3. Marie
 4. Mila
 5. Nora
 6. Emma
 7. Louise
 8. Noor
 9. Camille
 10. Lina

Voor jongens

Dit jaar is de top drie voor de jongens identiek dezelfde als die van 2020. Zo belandt Noah opnieuw op de eerste plek, met 385 kindjes die de naam kregen. Gevolgd door Arthur, die ook vorig jaar een tweede plek kreeg met 329 baby’s. En ook Jules is weer van de partij op plek drie, met 302 geboortes.

 1. Noah
 2. Arthur
 3. Jules
 4. Leon
 5. Louis
 6. Adam
 7. Finn
 8. Lucas
 9. Liam
 10. Lewis

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '