Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Anna en Elsa waren in de originele versie zelfs geen zussen

Disneyfilm ‘Frozen’ zag er oorspronkelijk helemaal anders uit

Menig moeder kan 'Let It Go' ondertussen woord voor woord meezingen en zowat elk klein meisje dartelt af en toe rond in een Anna- of Elsa-kleedje. Maar producer Peter Del Veccho verklapt nu dat die laatste oorspronkelijk niet echt een personage was waar kleine meisjes naar zouden opkijken. In het originele script van 'Frozen' was Elsa zelfs geen prinses, noch was Anna haar zus.

Kwaadaardig

 

'Frozen' is losjes gebaseerd op een sprookje van Hans Christian Andersen over een kwaadaardige sneeuwkoningin. Dat was dan ook de rol die Disney eerst voor Elsa in gedachten had. Die sneeuwkoningin wordt 'slecht' nadat ze door haar verloofde aan het altaar achtergelaten wordt en haar hart zogezegd letterlijk bevriest. Wanneer Anna – in het originele script dus geen prinses maar een gewone vrouw – een voorspelling te horen krijgt over een heerser met een bevroren hart die Arendelle ten val zal brengen, moet de kijker geloven dat het over Elsa gaat. Om een lang verhaal kort te maken: Prins Hans blijkt (net als in de uiteindelijke film) de bad guy te zijn en het bevroren hart te hebben, Elsa wordt door Anna overtuigd om haar krachten voor het goede te gebruiken en all's well that ends well. 

 

Frozen

 

 

 Niet tevreden

 

Maar de makers waren niet tevreden met dat verhaal. 'Er was geen emotionele verbintenis met Elsa. Niemand gaf iets om haar, omdat ze een hele film lang de slechterik was', vertelt Del Veccho. Na ongeveer een jaar werk, schrapten de makers het script volledig en begonnen ze opnieuw, deze keer met twee koninklijke zussen en Elsa als goedaardig persoon die zich schaamt voor haar krachten. Ze kozen er bovendien voor de liefde tussen de zussen centraal te zetten in plaats van die tussen een prins en prinses, een absolute primeur voor Disney. De rest is Disney-geschiedenis.

 

Meer Disney:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '