Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Nooit meer stressen in het vliegtuig!

Deze simpele truc vermindert je vliegangst in vijf seconden

Vliegen is een fijne manier van reizen, aangezien je binnen no time op je vakantiebestemming kan zijn. Geen dagenlange autoritjes, vieze tankstations of files: heerlijk! Toch is het een minder groot feest om het vliegtuig te nemen wanneer je kampt met vliegangst. Al bestaat er een trucje voor om die te verminderen…

Dit moet je doen: we gaan er voor het gemak even van uit dat je een plekje aan het raam hebt bemachtigd. Hier zul je met vliegangst vast niet erg blij mee zijn. Dus: doe het gordijntje van het raampje voor driekwart naar beneden. Niet helemaal, zodat je nog een klein randje licht ziet.
 
Daarom werkt het: wanneer er in sneltreinvaart landschappen aan je voorbij vliegen, kan dat voor stress zorgen. En wolken in de lucht die je passeert vanuit het vliegtuig, kunnen dezelfde uitwerking op je hebben. Wanneer je al met een kloppend hart in het vliegtuig zit, is het dus zeker niet fijn om nóg meer stress te krijgen dan je al ervaart. Wanneer je het gordijntje sluit, word je hier niet alleen rustiger van. Ook kan je hierdoor even ‘vergeten’ dat je in het vliegtuig zit, doordat je niet continu ziet dat je op duizenden meters hoog vliegt. En zo kan je voor je het weet in slaap vallen, of rustig een tijdschrift lezen.
 
Mocht je toch nog steeds met klamme handjes in je vliegtuigstoel zitten, dan moet je één ding niet vergeten: er is áltijd wijn aan boord. Cheers!
 

via GIPHY
 
Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '