Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Mooie zet, Instagram

Deze nieuwe Instagramfunctie kan je leven redden

We gebruiken Instagram vooral om al het moois rondom ons te delen, of die lekkere lunch die je vanmiddag naar binnen gespeeld hebt, of een throwback naar je allerleukste vakantie ooit. Maar soms gebeurt het ook dat we iets delen omdat we droevig zijn, of gefrustreerd, of gewoon nood hebben aan een beetje morele steun. En net daarom heeft Instagram een subtiele – maar oh zo belangrijke – nieuwe functie toegevoegd.

Wanneer je een foto op Instagram ziet passeren van iets dat lijkt op een cry for help, kan je vanaf nu een anonieme melding maken. De gebruiker in kwestie krijgt dan een berichtje dat laat weten dat iemand de post voorbij zag komen en zich een beetje ongerust maakte.

 

Help, i need somebody

Als je echt hulp nodig hebt, steekt de app een handje toe. Je kan dan kiezen om te praten met een vriend, een hulplijn te contacteren of advies over geestelijke gezondheid te ontvangen. Ook als je op zoek gaat naar een hashtag die te maken heeft met bijvoorbeeld zelfverminking (de meeste van die pagina's zijn nu al verboden), krijg je zo'n boodschap te zien.

 

Instagram

 

'Deze functie werd ontworpen om je te laten weten dat mensen in je omgeving, of je community, om je geven. Op een moment dat je daar waarschijnlijk het meeste nood aan hebt,' vertelt Marne Levine, COO van Instagram. De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold, en is dus hopelijk ook snel bij ons beschikbaar.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '