Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Damn you, Voldemort!

Deze Harry Potter-theorie over Zweinstein is zo triest

Het laatste Harry Potter-verhaal kwam al een tijdje geleden uit, maar nog steeds duiken er overal theorieën op. Zo is er nu een verklaring opgedoken waarom er in het jaar van Harry Potter zo weinig andere tovenaars en heksen zijn, en de verklaring is redelijk deprimerend.

Zo heeft J.K. Rowling in een recent interview gezegd dat er zo’n 1000 studenten ingeschreven zijn aan Zweinstein, maar dat getal lijkt niet helemaal te kloppen. Zoals jullie weten zijn er vier afdelingen, namelijk Zwadderich, Griffoendor, Huffelpuf en Ravenklauw. Normaal gezien moeten er dan per afdeling 250 studenten zijn. Harry Potter en zijn medestudenten moeten in principe zeven jaar les volgen, dus dat komt neer op 36 studenten per jaar.
 

Toch werd er in 'Harry Potter en de steen der wijzen' geschreven dat er 18 nieuwe studenten ingedeeld werden in Griffoendor, en dan is minder dan de helft van ons kleine rekensommetje. Een gebruiker op Tumblr komt nu met een mogelijke verklaring:
 

‘We dachten dat het om een foutje ging, maar wat als dit jaar een uitzondering was? De kinderen die in 1998 voor het eerst naar de school gingen, zouden tussen 1979 en 1981 geboren zijn. Tijdens die jaren was Voldemort aan de macht en werden er veel tovenaars en heksen vermoord. Het is heel goed mogelijk dat een daling van het aantal geboortes een logisch gevolg is.’

 

Nog meer lezen over Harry Potter?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '