Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Disney

Deze Disney-sidekicks verdienen een eigen film

De meeste Disneyfilms kennen we ondertussen uit het hoofd, en de liedjes zingen we stiekem nog steeds luidkeels mee onder de douche. Maar naast onze favoriete helden zitten er nog heel wat sidekicks in onze favoriete films, die alles nóg grappiger maken. Enkele daarvan kregen al hun eigen film – denk aan 'Finding Dory' – maar wij hebben er nog een heel deel gevonden die van ons ook een eigen prent mogen krijgen. 

Pascal ('Rapunzel')

 

De schattige kameleon die Rapunzel tijdens haar verblijf in de toren gezelschap houdt en haar daarna hevig verdedigt tijdens al haar avonturen. Na het zien van de film zijn de verkoopcijfers van kameleons ongetwijfeld de hoogte in gegaan. 

 

via GIPHY

 

 

 

Maximus ('Rapunzel') 

 

Maximus is het paard van de kapitein van de paleiswacht. Zijn missie is om de gezochte crimineel Flynn te vangen en naar de gevangenis te brengen. Maar tijdens de film draait hij bij, en op het einde slagen ze er zelfs samen in om Rapunzel te redden. Maximus verdient een eigen film van ons, omdat zijn gezichtsuitdrukkingen en interacties hi-la-risch zijn. 

 

via GIPHY

 

 

 

Olaf ('Frozen')

 

Over Olaf kunnen we niet veel meer zeggen dan dat hij ervoor heeft gezorgd dat 'Frozen' zo succesvol is. Over de grond rollen van het lachen is echt geen understatement als we het over de verschijning van deze sneeuwpop hebben. 

via GIPHY

 

 

 

Sven ('Frozen') 

 

Disney heeft ons verwend met niet één, maar wel twee supergrappige sidekicks in 'Frozen', die samen dan ook nog eens hilarische dingen doen. In eland Svens geval zelfs zonder één woord te zeggen, maar zijn uitdrukkingen zeggen meer dan genoeg. 

via GIPHY

 

 

 

Roquefort ('De Aristokatten')

 

Juist! Het schattige muisje uit 'De Aristokatten' dat altijd zijn koekjes in de melk kwam dippen. Wedden dat jij hem al vergeten was? Eigenlijk was hij zelfs de held van de film, omdat hij – ondanks het feit dat hij een muis is – de zwerfkatten ging halen om de Aristokatten te gaan bevrijden. Remember? 

via GIPHY

 

 

 

Bloempje ('Bambi') 

 

Eigenlijk is Bloempje niet de echte naam van dit schattige stinkdiertje. Maar naar eigen zeggen 'scheelt het hem niks'. We zien hem nog een paar keer terugkomen in de film, en op het einde heeft hij zelf een zoon, die hij Bambi heeft genoemd. Op het einde van de film weet nog altijd niemand hoe Bloempje echt heet. 

via GIPHY

 

 

 

Zazoe ('De Leeuwenkoning')

 

Zazoe is een van de grappigste vogels uit de filmgeschiedenis. Vooral tijdens het liedje 'Wacht maar af totdat ik koning ben' zien we hem van zijn meest sarcastische kant. Een hele film waarin Zazoe opmerkingen geeft op wat er gebeurt, zien wij zeker zitten! 

via GIPHY

 

 

 

Mushu & Krekel ('Mulan')

 

Deze twee konden we echt niet apart vermelden. Doorheen de hele film zijn de draak en de krekel elkaar aan het plagen, en dat zijn veruit de grappigste momenten van het verhaal. 

via GIPHY

 

 

 

 

Timon & Pumbaa ('De Leeuwenkoning') 

 

Oké, als we eerlijk zijn, hebben ze al een eigen film (de derde prent van de 'De Leeuwenkoning'-trilogie), maar we vonden ze meer dan de moeite waard om te vermelden. Dit grappige duo zorgt voor een vrolijke noot tijdens triestige momenten en maken van alles wat er gebeurt wel iets positiefs. Die eigen film hebben ze dus zeker verdiend! 

via GIPHY

 

 

 

 

Tom & Pieter ('Assepoester') 

 

De kans is groot dat je je deze twee niet meer herinnert – wij waren ze ook even vergeten – maar Pieter en Tom zorgen er mee voor dat alles op het einde goedkomt voor Assepoester. Herinner je je nog hoe ze de sleutel van haar deur bij haar kregen wanneer ze opgesloten zat? Ook het gestuntel van de twee was in onze kindertijd reden genoeg om te schaterlachen. 

via GIPHY

 

 

 

 

Jutter ('De Kleine Zeemeermin')

 

Een van onze favoriete scènes in 'De Kleine Zeemeermin' is die waarin Ariel en Botje op bezoek gaan bij zeemeeuw Jutter om hem vragen te stellen over mensenspullen. Zijn antwoorden waren niet altijd even juist, maar wel heel goed gevonden. Remember de 'slurptuit uit de prehysterische tijd' en de 'harensnijer'? 

via GIPHY

 

 

 

 

Stampertje ('Bambi')

 

Stampertje is een van de eerste dieren die Bambi leert kennen. Het konijn leert het hertje allerhande dingen over de natuur. De grappigste momenten van Stampertje zijn die waarop zijn mama hem een lesje leert. Ook belangrijk om te onthouden is een van zijn meest legendarische uitspraken: 'Als je niks liefs kan zeggen, zeg dan maar beter niets.' Een levensles die wij nog steeds toepassen.

via GIPHY

 

 

 

 

Flit & Meeko ('Pocahontas') 

 

Het schattige wasbeertje en de opgewonden kolibrie zorgden voor heel wat grappige momenten. Zij zijn ook het bewijs dat personages niet altijd hoeven te praten om grappig te zijn. Samen haalden ze heel wat geinige toeren uit. 

via GIPHY

 

 

 

 

Dug ('Up') 

 

Dug is een van de schattigste honden die Disney ooit heeft uitgevonden. Hij moet eigenlijk de vogel terugbrengen naar zijn baas, maar raakt gehecht aan Carl en Russell, en besluit bij hen te blijven. Gedurende de film zie je dat hij niet erg slim is, maar wel heel lief. Hij doet bovendien erg zijn best om te helpen. 

via GIPHY

 

 

 

 

Heinrich ('Een Luizenleven') 

 

Deze minder bekende Disneyfilm is zeker de moeite waard om te bekijken. Een van de grappigste personages blijft de dikke rups Heinrich. Hij maakt deel uit van een rondtrekkend circus dat zich aansluit bij het hoofdpersonage, mier Flip. De hele film lang eet hij opdat hij 'een prachtige vlinder zal worden'. 

via GIPHY

 

 

Lees ook: 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '