Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Een eenvoudige 'ik zie je graag' doet wonderen

Deze 5 dingen zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen

Je praat ongetwijfeld over duizend-en-één dingen met je kind. Maar als je deze vijf onderwerpen doorheen de dag of net voor het slapengaan aanraakt, zal jullie band véél sterker worden én reist je kleine schat in no time naar dromenland.

1. Vertel hoe trots je bent op je kind

Weet je nog, die ene keer toen je kind de buurjongen troostte nadat hij was gevallen of toen je oogappel thuiskwam met een schitterend rapport? Vertel gewoon dat je ontzettend trots bent op je kind! Zo tover je in 1-2-3 een glimlach op jullie gezicht. 

 

2. Zeg hoe tof je het vond dat hij of zij een handje toestak 

Een zoon of dochter die spontaan de tafel dekt, hoe geweldig is dat? Zeg dan ook dat je dat leuk vindt. Zo stimuleer je goed gedrag. Go! Go! Go!

 

3. Vraag geïnteresseerd hoe zijn of haar dag was

Je kind beleeft heel wat avonturen op een dag, maar al die verhalen komen er vaak niet spontaan uit. Hoe was het op school? Wat heb je gespeeld op de speelplaats? En hupsakee, de mond van je kleine (b)engel staat niet meer stil. Zalig, toch?

 

4. Zeg dat je blij bent als hij of zij in de buurt is

Een compliment hier en een goed woordje daar, het kan allemaal geen kwaad. Hou een echt moeder-kindmoment, want die moet je koesteren. Op die manier wordt jullie band véél sterker.

 

5. Hoe dan ook, zeg dat je van ze houdt

Een eenvoudige 'ik zie je graag' doet vele kleine én grote harten smelten. 

 

via GIPHY

 

Bron: Popsugar

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '