Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dé tip om je sport doelen te bereiken

Een tijdje geleden heb ik al eens een artikel geschreven over hoe je jezelf kunt motiveren om te sporten. Maar eigenlijk vergat ik daar een belangrijke tip die mij zeker helpt om mijn doel te bereiken!


Over drie weken ga ik op vakantie, en dan wil ik er wel een beetje strak uitzien. Ik heb dit jaar mijn examens gedaan en daardoor (helaas) veel te weinig gesport. Ik heb dus nu nog maar drie weken om mijn doel te bereiken; 3 kilo eraf.

Zelf raak ik vaak mijn motivatie kwijt omdat ik een doel stel voor mezelf dat veel te ver weg ligt. Zo wil ik bijvoorbeeld in de winter beginnen met sporten voor een beachbody. En zoals ik mezelf nu ken faal ik (bijna) altijd. Ik hou het wel eventjes vol, maar daarna heb ik een gebrek aan motivatie. Een vriend van mij begon eens over een boek dat hij had gelezen, waarin de auteur vertelde dat mensen vaak hun doelen niet bereiken omdat zij doelen stellen op de lange termijn. Toen mijn vriend dit vertelde ging er een lichtje bij me branden: mijn doel ligt veel te ver weg. Als ik in de winter al met de gedachte van een beachbody bezig ben, denk ik ook heel vaak ‘oh joh het is nog zo ver weg, nog een cheat day erbij kan wel.‘ Komt deze instelling je bekend voor? Mijn oplossing is: stel doelen op korte termijn.Bij mij werkt het echt. Ik wil nu niet zeggen dat je pas drie weken voor de zomer moet gaan sporten, maar stel dat je in de winter begint, zeg dan tegen jezelf: volgende week één kilo eraf. En dus niet: over 3 maanden 10 kilo eraf.

Ik heb nu nog maar drie weken te gaan, met elke week een nieuw doel. Dit motiveert enorm, want één cheat day te veel voor een doel op korte termijn kan ervoor zorgen dat ik het gewenste resultaat niet behaal.Heel veel succes met sporten 🙂 Hopelijk werkt het bij jullie net zo goed als bij mij! In dit artikel geef ik nog een aantal tips om gemotiveerd door te gaan met sporten.

Opzoek naar originele sportkleding met gekke printjes zoals mijn ‘shut up & train’-sportlegging? Hieronder staan een paar leuke sportkleding artikelen.

Partner Content

' ' ' '