Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Recept voor succes

De perfecte partycocktail Mojito Strawberry

Deze nieuwe versie van de populaire en traditionele Mojito is perfect voor zelf te maken als je een feestje geeft. Door een extra zoete touch te geven met aardbeien wordt de Mojito Strawberry het ultieme vrouwendrankje. Je kan hem ook ‘Virgin’ maken als je wil.

Benodigdheden

Doosje aardbeien (ongeveer 5 per grote cocktail)
Een bosje (verse) munt
Enkele limoenen
Aardbeiensap
(Witte) rum
Spuitwater
Crushed Ice

Voorbereiding

Zet de ‘Mojito song’ op om helemaal in de stemming te komen. Haal alle ingrediënten boven. Het ijs mag je in de diepvriezer laten. Snijd de helft van de aardbeiden doormidden  (of in vieren als je dat liever hebt) en plet de andere helft. Ook de limoenen moeten in mooie stukjes gesneden worden.

Ready to shake

Neem een cocktailshaker en mix twee en halve geplette aardbei, dezelfde portie niet geplette aardbei met 3 blaadjes munt en een stukje limoen. Giet er een scheutje aarbeiensaus over. Hoe meer van deze saus, hoe rozer en zoeter je cocktail zal zijn. Omdat je deze twee stappen op voorhand kan doen, is dit de ideale cocktail om te schenken op een party. Ook het crushed ice kan je op voorhand maken. Je mag het uiteraard niet laten smelten.

En shaken maar!

Voeg een goede scheut rum bij in de shaker samen met het crushed ijs. Crushed ijs is heel simpel om zelf te maken. Je neemt gewone ijsblokjes en draait ze in een handdoek. Neem een pollepel en klop erop. Voila, crushed. Geef je een megaparty, overweeg dan om het gewoon aan te kopen. Wil je een Virgin Strawberry Mojito? Voeg dan spuitwater toe in plaats van rum.
Shake nog eens op de beat van ‘Mojito Song’.

Ready to drink

Giet de cocktail in het glas. Werk de Strawberry Mojito af met een scheutje spuitwater. Voeg twee rietjes en een extra bladje munt toe als versiering. Je cocktail ziet er heerlijk uit en al je vriendinnen zullen er dol op zijn!
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '