https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

Het vijfde seizoen wordt een beetje anders dan de vorige

Danielle ‘Taystee’ Brooks deelt opvallend detail over nieuw seizoen ‘Orange Is the New Black’

Danielle Brooks, de actrice die ons favoriete 'Orange Is the New Black'-personage Taystee speelt, schitterde zondagavond op de rode loper van de SAG Awards. Niet alleen haar geweldige look is vandaag een geliefd gespreksonderwerp, maar ook het exclusieve nieuwtje over het vijfde seizoen van 'Orange Is the New Black' dat ze in een interview met E! News weggaf. (Opgepast: spoilers!)

Kort maar krachtig

 

Op de vraag of ze iets kunnen weggeven over het nieuwe seizoen van de serie, krijg je van de OITNB-actrices meestal een ontwijkend, weinigzeggend antwoord – we spreken uit ervaring. Maar Brad Goreski van E! News had zondagavond op de SAG Awards meer geluk met actrice Danielle Brooks. Zij verklapte dat het volledige vijfde seizoen – 13 afleveringen lang – zich afspeelt over een periode van drie dagen! Hoewel de makers van OITNB altijd bewust vaag blijven over tijdspannes (om niet te moeten specificeren hoeveel tijd een bepaalde gevangene nog moet zitten) is het duidelijk dat de vorige seizoenen zich over verschillende weken of zelfs maanden rekten. Maar het komende seizoen wordt dus 'kort' maar krachtig. 'Het zal heel gedetailleerd en heel intens zijn. Dus maak je maar klaar en neem er popcorn en zakdoekjes bij.'

 

 

Spoiler alert!

 

Een kleine reminder: het vierde seizoen eindigde met de dood van Poussey, Lolly die naar de psychiatrie gebracht wordt, Crazy Eyes die zichzelf onder een boekenkast doet terechtkomen om te voelen wat Poussey gevoeld moet hebben en Judy King die op het punt staat de gevangenis te verlaten wanneer er een opstand uitbreekt en Daya een geweer richt op cipier Humphrey. We moeten dus heel wat antwoorden krijgen en kunnen ons dan ook wel voorstellen dat er zelfs in drie dagen tijd héél veel kan gebeuren. Bring it on, please. Onze zakdoekjes en popcorn staan al klaar sinds we het vierde seizoen een half jaar geleden in twee dagen tijd uitkeken.

 

Orange Is The New Black

 

Hoewel er nog geen officiële datum is, gaf Danielle Brooks in het interview op de rode loper mee dat het vijfde seizoen er in de zomer komt. Waarschijnlijk zal de release net als vorige jaren ergens midden juni zijn. En dat betekent dat we over de helft van de wachttijd zitten! Yaaaaasss!

 

 

Meer over Orange Is the New Black:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content