Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nog 13 dagen tot D-day

Dagboek van een bruid in spe: deel 4 (het vrijgezellenfeest)

Ik ben Isa, 25 jaar, en op 10 augustus 2014 deed m'n lief een knieval en vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Ik zei 'ja natuurlijk!' (en huilde als een baby). Hoe het verderging, lees je hier.

Ik sta niet graag in de spotlights. Bij te veel aandacht begin ik keihard te blozen. Geen gezond ik-ben-net-de-trap-opgelopen-blosje, maar knalrood van voorhoofd tot nek. Afgelopen zondag organiseerden mijn twee geweldige getuigen een vrijgezellenfeest voor me. All eyes on me dus. En ik heb geen seconde gebloosd. Het was zo druk en leuk en gezellig dat ik geen tijd had om zelfbewust te worden. Vandaag heb ik het dus over mijn bachelorette party. Trouwens: D-day nadert razendsnel, nog maar 13 dagen.

 

Een geslaagd vrijgezellenfeest begint bij de getuige(n). Ik koos er twee: mijn zus Charlotte en mijn vriendin Charlotte die ik sinds de middelbare school ken. Ik gaf hen een lijst met vriendinnen die ik er graag bij wou en ondertussen ook een (was)lijst met veto’s. Ik hou namelijk niet zo van het typische vrijzellenfeest.

 • Geen strippers
 • Geen naakt tout court (ik ben een preutse seut)
 • Geen rare opdrachten
 • Geen bikini's
 • Geen alcoholintoxicaties
 • Geen verkleedkleren

 

Ja, af en toe mag je eens een bridezilla zijn.

 

Mijn vertrouwen in Charlotte² was groot. Na veel gefluister en clandestiene telefoongesprekken was het zondag eindelijk zover. Ik werd geblinddoekt in de auto vervoerd naar een geheime locatie. Héél 007.

 

vrijgezellenfeest

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

Toen de blinddoek afging, zag ik al mijn vriendinnetjes staan glunderen. (Behalve Astrid. Foei Astrid. Eeuwige laatkomer. Maar love youuu.) Ik was een beetje weak in the knees van alle commotie, maar dolgelukkig om ze allemaal samen te zien.

 

Wie me kent, weet dat ik van eten hou (#altijdhonger), dus de brunch was hemels. Of mijn trouwjurk nog zou passen, kon me worst wezen. Ik at pannenkoeken, koffiekoekjes, quiche, gerookte zalm en kaas. Veel kaas.

 

Vrijgezellen

 

Daarna kregen we allemaal een make-upworkshop van Blush and Blend. Ik ken wel wat van make-up door bij Flair te werken, maar in de praktijk blijft het bij mij 's ochtends bij dagcrème smeren en gaan. Carpoolen met je lief is niet voor ijdeltuiten. Of ik ben gewoon traag.

 

vrijgezellenfeest

 

De workshop was bij tijden hilarisch (hoezo, oogschaduw aanbrengen in een c-vorm?)…

 

vrijgezellenfeest

 

…dan weer pure ernst.

 

Na een uurtje trial-and-error zagen we er allemaal picture perfect uit. Letterlijk. Het was tijd voor een echte fotoshoot.

 

vrijgezellenfeest

Tips voor een geslaagd vrijgezellenfeest

Ik heb er nu al eentje meegemaakt, dus ik kan als een echte pro tips geven voor jouw vrijgezellenfeest.

 1. Omring je met mensen van wie je houdt (love you all, vriendinnetjes).
 2. Hak knopen door. Je kan niet iedereen gelukkig maken. Beperk het tot je beste vrienden.
 3. Licht je getuige(n) goed in over je likes en dislikes.
 4. Geniet, want de dag is zo om.
 5. Zorg voor een persoonlijke touch. Ik maakte voor iedereen deze goodiebag en voegde een lieve boodschap toe. 
   

vrijgezellenfeest

 

Volgende keer

Volgende keer als je m'n dagboek leest, ben ik een getrouwde vrouw en lig ik op een Balinees strand van een cocktail te sippen met m'n echtgenoot. Ik vond het een genoegen om mijn trouwvoorbereiding met jou te delen. En nu ben ik een beetje emo.

 

Aan alle bruidjes out there: good luck sister, dat je dag zo mooi mag zijn als je altijd droomde.

 

Aan alle anderen: ik ben nooit een doorsnee bruid in spe geweest en ik weet ook niet of ik een perfecte vrouw zal zijn (I have more issues than Vogue), maar ik vond een trouwfeest voorbereiden een van de leukste dingen die ik al mocht doen. Een aanrader!

 

En op de tonen van When you say nothing at all van Ronan Keating sluit ik dit dagboek af (openingsdanstip!).

 

Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3 van mijn trouwdagboek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '