Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wedding fever!

Dagboek van een bruid in spe: deel 1 (the dress!)

Ik ben Isa, 25 jaar, en op 10 augustus 2014 deed m'n lief een knieval en vroeg hij of ik met hem wou trouwen. Ik zei 'ja natuurlijk!' (en huilde als een baby). Hoe het verderging, lees je hier.

Zijn aanzoek was buiten alle proporties: superromantisch, compleet onverwachts én op een exotische bestemming. Hij deed het in de Filipijnen (zijn familie woont daar) op een rooftop met een aangepaste playlist, een Will You Marry Me-banner, een knieval en een ring.

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

Na wekenlang mijn vinger ostentatief in iedereen z’n gezicht te duwen, kwam het minder romantische gedeelte aan trouwen: nadenken, plannen, kibbelen en knopen doorhakken. Hoe dat verliep leg ik je met veel plezier in geuren en kleuren uit. Van trouwkleedpaniekaanvalletjes over uitnodigingvapeurs tot moeilijke mama’s (sorry mama’s!). Voor collega bruidjes-in-spe vertel ik alles gemakkelijkheidshalve per onderwerp. Te beginnen met…  the dress!

 

Say yes to the dress

Ik heb het programma ‘Say yes to the dress’ duizend keer gezien, en toch vond ik ‘ja’ zeggen tegen een trouwjurk geen makkie. Ik was zó nerveus. Gelukkig was de verkoopster een schat van een vrouw die me zonder morren in en uit loodzware jurken hielp. 5 uur, 20 jurken en een hele bus deodorant later had ik dan toch dé jurk gevonden. Ongeveer.

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

Ik wist wat ik wilde, dus ik trok met een moodboard naar Le Chapeau in Antwerpen. Mijn droomjurk bestond uit 2 delen, had zakken en was een mix van verschillende stoffen en texturen.

 

Trouwen dagboek

 

Als het even kon, zag mijn jurk eruit als deze beauty van Giambattista Valli (minus the yellow). De verkoopster keek niet raar op van mijn keuze (wat ik wel had verwacht, dit is nu niet echt een typische trouwjurk), en aanvaardde deze challenge. Ik had ook nog enkele veto’s opgesteld: geen pailletten, geen vlinders, geen bloemen, geen overdadige strikken, geen sluier en geen parels. Moeilijke bruid, moi?

 

trouwen dagboek

 

Mijn oog viel op een prachtige tulen rok. Check. Maar ik had ook een bovenkant nodig?! Uiteindelijk werd mijn top gemaakt uit de bovenkant van een cocktailjurk. Een beetje knip- en plakwerk, maar het resultaat ziet er mooi uit. Mijn jurk werd ongeveer wat ik op voorhand in gedachten had: twee stoffen, verschillende texturen, alleen geen zakken. Ik heb dan maar in de plaats een clutch gekocht. Waar moet ik anders mijn iPhone stoppen om trouwselfies te nemen?

 

Mijn jurk hangt nu thuis te wachten. Uit vrees voor vlekken – of een duif die binnenvliegt en een strontje op mijn jurk legt nét als ik de hoes opendoe – blijft de kledinghoes tot 10 oktober gesloten. Ook jullie moeten nog 33 dagen wachten om the dress te zien. Maar een kleine sneakpreview kan nooit kwaad.

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

 

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

Een gouden raad: maak een Pinterestboard met jurken die je graag ziet vooraleer je naar de winkel gaat. Je wordt zó overweldigd door alles wat je ziet, dat je maar beter een duidelijk beeld voor ogen hebt van jouw droomjurk. Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk hier mijn wedding board.

 

Follow Isa Naeyaerts board Oh yes I do on Pinterest.

 

Bruidjes met vragen mogen me altijd mailen via isabelle.naeyaert@sanoma.com

 

See you next week voor het tweede deel van mijn trouwdagboek: de locatie!

 

Lees ook:

Heb je nog geen trouwkapsel gevonden? Wij zochten 45 originele hairdo's uit. En we hebben ook aan bruidjes on a budget gedacht met een overzichtje van 23 budgetvriendelijke trouwjurken. Wil je een persoonlijke touch toevoegen aan je feest? Probeer dan deze 18 DIY-projecten uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '