Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Miranda Hobbes als gouverneur van New York: wie had dat ooit gedacht?!

COOL: ‘SATC’-actrice Cynthia Nixon kondigt kandidatuur voor New Yorks gouverneurschap aan met prachtig filmpje

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

It’s official! Cynthia Nixon stelt zich kandidaat voor het gouverneurschap van New York. De 51-jarige ‘Sex and the City‘-actrice maakte het nieuws zonet zelfs bekend op haar socialemediakanalen met een prachtig filmpje.


‘New York is mijn thuis. Ik heb nooit elders gewoond’, begint Nixon het filmpje. De 51-jarige actrice, die de eerste vrouwelijke en openlijk homoseksuele gouverneur van New York zou zijn, vertelt hoe haar moeder haar grootbracht in The Big Apple en hoe zij nu op haar beurt haar kinderen er ziet opgroeien. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in haar stad, meent de roodharige ster.

‘Ik hou van New York, maar er moet iets veranderen.’


‘Onze leiders stellen ons teleur. We zijn de meest ongelijke staat in de VS’, weet Nixon. ‘De helft van de kinderen in upstate New York woont onder de armoedegrens. Hoe hebben we dit kunnen laten gebeuren?‘, vraagt de ‘Sex and the City’-ster zich luidop af. ‘Ik hou van New York, maar er moet iets veranderen.’

https://www.youtube.com/watch?v=SiOo4C2CiRQ

De huidige gouverneur van New York luistert naar de naam Andrew Cuomo. Om de vier jaar vinden er nieuwe verkiezingen plaats. Cuomo is sinds 1 januari 2011 gouverneur van The Big Apple en werd in november 2014 herverkozen. De New Yorkers trekken op 6 november naar de stembus. Cuomo heeft zich opnieuw kandidaat gesteld.

Van Miranda de advocate naar Cynthia de gouverneur?


Nixon had haar eerste rol beet toen ze amper 12 jaar oud was in een tv-serie op de zender ABC. Begin jaren ’80 maakte ze haar debuut op Broadway, maar haar grote doorbraak liet op zich wachten tot 1998.

De wereld leerde Nixon kennen als Miranda Hobbes in ‘Sex and the City’ – een rol waarvoor ze maar liefst vier Emmy Awards mocht ontvangen – en de rest is geschiedenis. Eens de opnames van de tweede ‘SATC’-film in 2010 erop zaten, kwam Nixons acteercarrière op een lager pitje te staan.

Van 1988 tot 2003 had Nixon een relatie met de schoolleekracht Danny Mozes. Het koppel kreeg samen twee kinderen, dochter Samantha (21) en zoon Charles Ezekiel (15).

In 2004 ontmoette Nixon de activiste Christine Marinoni. Het koppel verloofde zich in april 2009 en trouwde drie jaar later. Marinoni beviel in 2011 van hun zoon Max Ellington.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '