Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Van Blair en Serena in 'Gossip Girl' tot de meiden van 'Girls'.

CUTE: de 16 mooiste vriendschappen in de geschiedenis van film en televisie

De redactie
Elke vrouw heeft haar partner in crime nodig, en dan hebben we het niet over een lief maar wel over vriendinnen. Deze fictieve besties uit onze favoriete films en televisieseries bewijzen dat er niets gaat boven ware vriendschap.


 

Christina en Meredith in ‘Grey’s Anatomy’


Samen huilen én samen dansen: deze twee dokters zijn hét toonbeeld van echte vriendschap.

© ABC

Cady en Janis in ‘Mean Girls’


Hoofdpersonage Cady’s vriendschap met ‘The Plastics’ is, wel, van plastiek. Haar band met freak-van-de-klas Janis daarentegen is wél oprecht.

© Paramount Pictures

Phoebe, Rachel en Monica in ‘Friends’


Tien seizoenen lang deelde dit trio lief en leed met elkaar. Van alle relaties die in ‘Friends’ de revue passeerden, was deze vriendschap veruit de sterkste.

© Warner Bros.

Tibby, Carmen, Lena en Bridget in ‘The Sisterhoodof the Traveling Pants’


In de beginjaren 2000 was zowat élk tienermeisje verknocht aan ‘The Sisterhood of the Traveling Pants’, het boek en/of de film. De hechte vriendschap tussen vier vriendinnen die de wereld rondreizen en contact houden door middel van een jeansbroek was er dan ook een om jaloers op te zijn.

© Warner Bros.

Brooke en Peyton in ‘One Tree Hill’


Ze deelden allebei de lakens met hartenbreker-van-dienst Lucas Scott, maar ondanks alle liefdesdrama blijven P. Sawyer en B. Davis twee handen op een buik.

© Warner Bros.

Jess en Cece in ‘New Girl’


In de meeste tv-series blijven het populaire meisje en haar ietwat vreemde tegenpool ver uit elkaars buurt. Jess en Cece daarentegen zijn al besties for life sinds ze klein waren.

© Fox

Margot, Elle en Serena in ‘Legally Blonde’


Margot en Serena helpen hoofdpersonage Elle Woods over haar break-up met eersteklasseklootzak Warner heen en organiseren een verlovingsfeestje in de sequel nadat cutie Emmett op z’n knieën is gegaan. True friends, als je ‘t ons vraagt.

© MGM

Miranda, Samantha, Charlotte en Carrie in ‘SATC’


Geen vriendinnenlijstje is compleet zonder deze fab four uit ‘Sex and the City’. Of zoals Charlotte het in seizoen vier van de serie zegt: misschien kunnen we elkaars soulmates zijn?

© HBO

Jess en Jules in ‘Bend It Like Beckham’


Op het eerste gezicht hebben Jess en Jules niets met elkaar gemeen. Tot ze in dezelfde voetbalploeg belanden én samen moeten vechten tegen vooroordelen van buitenaf.

© Kintop Pictures

Lane en Rory in ‘Gilmore Girls’


Rory en Lane zijn het ultieme bewijs dat vrienden niet hoeven te veranderen, ook al verandert het leven. Zo blijven ze close wanneer Rory van school verandert en naar de universiteit gaat, en zijn ze zoveel jaren later nog steeds thick as thieves.

© Warner Bros.

Blair en Serena in ‘Gossip Girl’


Ze overleefden een driehoeksverhouding, heel wat familiedrama en kwamen meer dan eens in aanraking met de arm der wet. Gelukkig hebben Blair en Serena steeds elkaars schouder om op uit te huilen (en papa’s kredietkaart voor wat broodnodige shoppingtherapie).

© The CW

De vier meiden in ‘John Tucker Must Die’


Carrie, Kate, Beth en Heather hebben niets met elkaar gemeen. Tot ze ontdekken dat ene John Tucker van niet twee, maar vier walletjes eet. Tijdens hun zoektocht naar wraak worden ze de beste vriendinnen.

© Fox

De fab five in ‘Pretty Little Liars’


Emily, Hannah, Spencer, Alison en Aria konden hebben elk een eigen karakter. Toch zijn ze elkaars beste vriendinnen en steunen ze elkaar door dik en dun in hun strijd tegen de boosaardige ‘A’.

© ABC

Cher, Dionne en Tai in ‘Clueless’


1995 was het jaar van Cher, Dionne en Tai. Hun retro outfits, gigantische gsm’s en bitchy opmerkingen: zelfs meer dan 20 jaar later denken we er nog met weemoed aan terug.

© Paramount Pictures

Summer en Marissa in ‘The O.C.’


Niets dan drama in New Port, gelukkig is de vriendschap tussen Sum en Coop wél stabiel. Ook al sterft Marissa in het derde seizoen (nee, wij zijn er nog steeds niet over), toch geloven wij dat deze twee best friends forever zijn.

© Warner Bros

Jessa, Hannah, Shoshanna en Marnie in ‘Girls’


Ze zijn het niet altijd eens met elkaars levenskeuzes en komen daar ook eerlijk voor uit. Hoe dan ook blijven Jessa, Marnie, Hannah en ‘Shosh’ beste vriendinnen door dik en dun.

© Apatow Productions

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '