Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Good to know!

Cash of met de kaart: zo betaal je het best op vakantie

De zomervakantie schuilt om de hoek dus beginnen we stilletjes te dromen van die langverwachte vakantie op een idyllisch strand met een cocktail in de hand. Maar elk jaar vragen we ons opnieuw af: betalen we beter met de kaart of cash? MasterCard geeft tips!

1. Kaart vs cash

Liever geen dief zien weglopen met al je geld? Neem dan niet té veel cash mee. De kaart is altijd een veiligere optie. MasterCard wordt bijvoorbeeld in 210 landen aanvaard, en je blijft achteraf niet zitten met peso's, yens of zloty's die je toch niet meer gebruikt. Wordt je bankkaart gestolen of ben je hem kwijt? Bel dan zo snel mogelijk naar Card Stop (+32 70 344 344) om je kaart te blokkeren en neem daarna contact op met de politie en je bank.

 

Waar je ook bent, de kaart blijft vaak nog steeds goedkoper dan geld wisselen of afhalen aan een automaat. Blijf je binnen de eurozone, dan is betalen met je kaart zelfs helemaal gratis! Toch geld nodig om op het plaatselijk marktje je slag te slaan? Haal dan geld af met je Maestrokaart, dat is goedkoper dan je kredietkaart. Ga je buiten de eurozone, dan zijn de kosten afhankelijk van je bank en van het land waar je naartoe reist. Best even checken bij je bank dus!

 

2. Limiet verhogen

Vergeet voor je op vakantie vertrekt de limiet van je kredietkaart niet te verhogen voor de periode dat je reist. Als je een auto huurt, kan het bedrijf een bepaald bedrag blokkeren als waarborg en pas later weer vrijgeven.

 

3. Verzekering

Check op voorhand of je een goede verzekering afgesloten hebt. Bij MasterCard is de kans trouwens groot dat je al een annulatieverzekering hebt wanneer je bijvoorbeeld een vlucht boekt. Niet helemaal zeker? Neem even contact op met je bank om te vermijden dat je onnodig dubbel verzekerd bent.

 

4. Solidariteit

Good to know: MasterCard schenkt tussen 15 juni en 31 augustus een maaltijd aan een kind in Afrika voor iedere keer dat je met je MasterCard shopt.

 

Bron: MasterCard

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '