Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

'Ofwel is ze een chagrijnige tiener, ofwel is ze op het podium gedwongen.'

Buitenlandse pers verdeeld over Blanche: ‘Nooit iemand zo weinig moeite in een optreden zien steken’

Met een mooie vierde plaats voldeed de 17-jarige Blanche zaterdagavond op het Eurovisiesongfestival helemaal aan de hoge verwachtingen die de voorbije weken door de bookmakers gesteld waren. Maar niet iedereen was even overtuigd door haar optreden als de televotende massa die ons land 255 punten toebedeelde. In de Britse pers wordt nogal scherp uitgehaald.

'Moet dit pijnlijk cool zijn?'

 

De Britse krant The Independent was niet onder de indruk van de prestatie van Blanche, oftewel Ellie Delvaux. Volgens de journaliste van dienst had de zangeres op het podium de 'bleke uitstraling van iemand die al een halfuur in de rij aan het postkantoor aan het wachten is'. 'Waarom emoties tonen als de lasers achter je dat al doen?' vraagt ze zich bovendien af. De krant noemt 'City Lights' wel een goede song, maar is er 99 procent zeker van dat Blanche een gesofisticeerde menselijke robot is die gekomen is voor het einde van de wereld. Auw. 

 

Ook The Guardian is niet mals voor onze landgenote. In de live commentaren op de website schreef de krant zaterdagavond het volgende: 'Ofwel is Blanche een chagrijnige tiener die geen ene moer geeft om deze wedstrijd, of ze is gegijzeld en met een geweer op haar gericht op het podium gedwongen. Ik heb alleszins nog nooit iemand zo weinig moeite in een optreden zien steken. Ze ziet eruit alsof ze elk moment in huilen kan uitbarsten, of kan flauwvallen. Red Blanche alsjeblieft. Of moet dit doods gedoe pijnlijk cool zijn? Het gaat volledig aan mij voorbij.' Een beetje verderop noemt dezelfde commentator de tiener 'boring Blanche'. Nog eens: auw.

 

Blanche

 

'Doet denken aan The XX of Lana Del Rey'

 

Gelukkig zijn er ook nog journalisten met kennis van zake – subjectief, wij? – die ons Blancheke wél konden appreciëren en haar vierde plaats meer dan verdiend vinden. The Telegraph noemt de Belgische act 'te cool voor woorden' en vindt zelfs dat ons land altijd met inzendingen komt die scherp en origineel klinken. Blanches zenuwen noemt de Britse krant 'een charmante kwetsbaarheid'. 

 

De Duitsers van de Berliner Zeitung gaan nog verder. Ze vergelijken 'City Lights' met het werk van The XX en Lana Del Rey. Topcomplimentje, als je 't ons vraagt. Ook onze noorderburen – van wie we vreemd genoeg héél weinig jurypunten kregen – zijn positief over de Belgische prestatie. 'Yes België! België stuurde met 'City Lights' een van de meest radiovriendelijke liedjes naar het Songfestival. Geen hysterisch geschreeuw, maar een lage vrouwenstem en synthesizers. Modern en kansrijk', schrijft NRC Handelsblad

 

Blanche zelf is alleszins heel blij met haar prestatie en het eindresultaat. 'Ik ben tevreden, hopelijk de Belgen ook', zei ze na de finale. Lang kan de 17-jarige zangeres echter niet vieren, want morgen moet ze alweer op de schoolbanken zitten. Nog maar eens: auw.

 
Bronnen: Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '