Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Oscare

Dit jaar liepen er in ons land maar liefst 30 kinderen brandwonden op door hun ingeplugde gsm.

Brandwondencentrum Oscare waarschuwt: val niet in slaap naast je opladende gsm

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Val jij soms in slaap met je gsm, ingeplugd in het stopcontact? Ook wij vinden het handig om onze gsm 's nachts op te laden. Zo kan je 's morgens met een volle batterij de deur uit. Maar het wordt dringend tijd dat we die gevaarlijke gewoonte aan de kant schuiven!

Peter Van Rossum van het Belgische brandwondencentrum Oscare verduidelijkt de campagne: 'Jongeren willen steeds bereikbaar zijn en op elk moment weten wat hun vrienden aan het doen zijn. Voor het slapen gaan nog even wat surfen op je pc of sms’en met je smartphone, terwijl die oplaadt. Iedereen kent het wel. Geen probleem als het toestel op je nachtkastje ligt, maar val er niet naast in slaap. Want dat kan heel gevaarlijk zijn.' In 2016 kreeg Oscare maar liefst 30 patiënten over de vloer die brandwonden opliepen doordat ze in slaap vielen naast hun opladende gsm:

 

#BeUnplugged

 

Met de slogan #BeUnplugged trekt Oscare deze zomer naar de Belgische festivals om jongeren te waarschuwen voor de gevolgen. Peter van Oscare deelt alvast een tip: 'Leg je smartphone of pc niét in bed of op plaatsen die makkelijk vuur kunnen vatten bij het opladen.'

 

ok

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '