Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Ze is de jongste artiest ooit die dat voor elkaar krijgt.

Billie Eilish schrijft geschiedenis met Grammy-nominaties in de vier grootste categorieën

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Op amper een jaar tijd is Billie Eilish dankzij haar album ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’ uitgegroeid tot een echt icoon. En dat succes wordt beloond. De 17-jarige zangeres is voor de Grammy Awards genomineerd in de vier grootste categorieën. Met die prestatie schrijft ze nu al geschiedenis.


Al sinds de release van ‘Everything I Wanted vorige week staat Billie Eilish op de tweede plaats in de wereldwijde Spotify-lijst. Ze kon ‘Dance Monkey’ van Tones and I één dag van de troon stoten, maar moest daarna haar eerste plaats weer afstaan.

Grootste categorieën


Nu heeft Billie een andere prestatie behaald waar ze u tegen mag zeggen. De zangeres heeft voor de Grammy Awards vier nominaties gekregen in de grootste categorieën Beste Nieuwe Artiest, Plaat Van Het Jaar, Album Van Het Jaar en Lied Van Het Jaar. Daarnaast is ze ook genomineerd voor Beste Pop Solo Optreden en Beste Pop Vocaal Album.

Hiermee schrijft ze geschiedenis, want ze is de jongste artiest ooit die nominaties in de vier grootste categorieën in de wacht heeft gesleept. Op 26 januari komen we te weten of Billie Eilish de prijzen ook mee naar huis mag nemen. De 62ste editie van de Grammy Awards vindt die zondag plaats in Los Angeles.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '