Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© shutterstock

Ben je tussen 16 en 26 jaar, en heb je muzikaal talent? Noteer 8 december dan alvast met dikke letters in je agenda.

Ga op auditie bij Niels Destadsbader, Peter Van de Veire en Miguel Wiels

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Ben je tussen 16 en 26 jaar en heb je een dijk van een stem of speel je de sterren van de hemel op je gitaar? Schrijf je dan snel in voor de open audities van Les Flamands op 8 december.


Niels Destadsbader, Miguel Wiels en Peter Van de Veire sloegen de handen in elkaar en richtten het nieuwe artiestenbureau Les Flamands op. Ze krijgen daarbij de hulp van een ex-producer van Woestijnvis Anneleen Gybels en bookingsagent Philippe Draps. Dit vijftal zoekt verborgen pareltjes in Vlaanderen om muziek te maken voor tv-, radio-, onlineprogramma’s of op podia.

Toon je muzikale talent


Ze houden hun allereerste auditiedag op 8 december en de oproep daarvoor is heel ludiek. In een filmpje speelt een jongetje op zijn gitaar en zingt hij uit volle borst iets wat moet lijken op ‘I’m Yours’ van Jason Mraz. Laat ons zeggen dat hij niet echt gezegend is met heel muzikale genen. De vraag in de video luidt dan ook: ‘Kan jij nóg beter?’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Ze zoeken dus mensen die heel muzikaal zijn, graag op een podium staan en daar graag iets mee willen doen samen met anderen. De enige voorwaarde is dat je tussen de 16 en 26 jaar oud moet zijn. Je kan je hier inschrijven, op de site van Les Flamands. Naast je gegevens vragen ze ook een korte video van 30 seconden waarin je vertelt waarom je wil meedoen en een filmpje van een minuut waarin je je muzikaal talent toont.

‘Als je wordt uitgenodigd, krijg je van ons een opdracht die in de lijn ligt van je specialiteit’, aldus Peter in Het Nieuwsblad. ‘Op de dag zelf krijg je de kans om ergens tussen de 5 minuten en het halfuur je kunnen te tonen’. De auditie zelf wordt niet ergens uitgezonden en is geen onderdeel van een tv-programma. Succes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '