Home Lifestyle Film 13 van onze favoriete muzikale komedies om luidkeels mee te zingen

13 van onze favoriete muzikale komedies om luidkeels mee te zingen

Welke ken jij vanbuiten?

Mamma Mia!

Net zo leuk als liedjes die je kan meebrullen, zijn de films die je van begin tot einde kan meezingen. Ter ere van de lancering van ‘Mamma Mia! Here We Go Again’ op het grote scherm, zijn hier 13 andere heerlijk muzikale komedies om alvast mee op te warmen.

1 / 13
Mamma Mia!
Pitch Perfect
Grease
Sister Act
High School Musical
Hairspray
Dreamgirls
La La Land
Into the Woods
The Greatest Showman
Enchanted
Annie
Beauty and the Beast
Mamma Mia!
Mamma Mia!

Donna (Meryl Streep), een onafhankelijke, single moeder, heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie (Amanda Seyfried), de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophies huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvriendinnen uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie (Julie Walters) en de rijke, meermaals gescheiden Tanya (Christine Baranski) van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en vatten oude romances opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

Mamma Mia! – € 9,99 , Bol.com. Mamma Mia! Here We Go Again vanaf 18 juli in de bioscoop.

Pitch Perfect
Pitch Perfect

In de muzikale comedy ‘Pitch Perfect’ wordt de rebelse Beca gevraagd voor de a-capella-zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden die elkaar af en toe in de haren vliegen, maar wanneer ze samen zingen, klinkt het perfect. De zanggroep zingt traditionele a-capellanummers, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.

Pitch Perfect 1 – 3 – € 27,99, Bol.com.

Grease
Grease

John Travolta versterkte zijn positie als de meest veelzijdige en magnetische filmpersoonlijkheid van de seventies in deze filmversie van de geweldige hitmusical ‘Grease’. Olivia Newton-John maakte haar Amerikaanse filmdebuut als Sandy, het naïeve vriendinnetje van Travolta. Grease is niet alleen een nostalgische kijk op een simpelere tijd, het is ook een energiek en opwindend muzikaal eerbewijs aan de fifties en rock-‘n-roll.

€ 9,99 – Bol.com.

Sister Act
Sister Act

Whoopi Goldberg, de Academy Award-winnende actrice, speelt een pittige cabaretzangeres die is gedwongen te schuilen voor de maffia op een plaats waar zij haar nooit zullen zoeken: een religieus klooster. Haar oneerbiedige gedrag trekt een hele stoet trouwe volgelingen en voor ze het weet, heeft ze het nonnenkoor zonder muzikaal gehoor omgetoverd in een melodieus koor van swingende zingende zusters. Maar wanneer het koor laaiend enthousiaste recensies krijgt, komt haar geheime identiteit in gevaar!

€ 9,99 – Bol.com.

High School Musical
High School Musical

Dankzij een onvrijwillig karaokeoptreden op oudejaarsavond ontdekken de ambitieuze basketbalaanvoerder Troy en het verlegen wiskundegenie Gabriella hun gemeenschappelijke zangtalent. Als ze auditie doen voor de hoofdrollen in de schoolmusical en zich voor de tweede ronde weten te kwalificeren, is de wannabe-diva Sharpay behoorlijk kwaad. Ze laat dan ook geen kans voorbijgaan om de audities voor de beide nieuwkomers te verpesten. Tegelijkertijd proberen ook Troys basketbalploeg en Gabriella’s wiskundeteam de twee tegen elkaar op te zetten. Zullen Troy en Gabriella erin slagen hun teams bij te staan en toch hun hartenwens te vervullen?

High School Musical 1 – 3 – € 17,99, Bol.com.

Hairspray
Hairspray

Het is 1962 en er hangt iets nieuws in de lucht. Tracy Turnblad (ontdekking Nikki Blonsky), een groot meisje met een ‘groot’ kapsel en een nog groter hart, heeft maar één passie: dansen! Als ze een plek wint in de ‘The Corny Collins Show’ wordt haar droom werkelijkheid: dansen in het populairste programma op televisie. Maar haar moeder (jawel, John Travolta) is het totaal niet eens met de transformatie van ‘outsider’ tot idool, inclusief ‘coolest hairdo’. Zal het haar lukken om de koningin van de show te verslaan en het hart van danshunk Link Larkin (Zac Efron) te veroveren, zonder haar kapsel te verpesten? Of zet ze zich in voor gelijkheid voor alle dansers op het podium?

€ 7,99 – Bol.com.

Dreamgirls
Dreamgirls

Vijfentwintig jaar na de eerste uitvoering op Broadway komt de musical ‘Dreamgirls’ op het witte doek. Het verhaal speelt zich af eind jaren zestig, begin jaren zeventig, en volgt drie jonge vrouwen die samen een veelbelovende meidengroep vormen: The Dreamettes. Bij een talentenjacht worden ze ontdekt door een ambitieuze manager (Jamie Foxx) die hen het aanbod van hun leven doet: achtergrondzangeressen worden bij James ‘Thunder’ Early (Eddie Murphy).

€ 7,95 – Bol.com.

La La Land
La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door, rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

€ 9,99 – Bol.com.

Into the Woods
Into the Woods

Een kinderloze bakker en zijn vrouw reizen naar een eng woud om de heks te vinden die een vloek over hen uitsprak waardoor ze geen kinderen kunnen krijgen. Onderweg komen ze verschillende sprookjesfiguren tegen, waaronder de Boze Wolf, Raponsje, Assepoester en Roodkapje.

€ 9,99 – Bol.com.

The Greatest Showman
The Greatest Showman

Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levendige fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

€ 17,99 – Bol.com.

Enchanted
Enchanted

Een sprookje komt tot leven in deze originele Disneyklassieker. Spanning, plezier en waanzinnige muziek van de befaamde Alan Menken maken Enchanted tot een avontuur over iemand in een onbekende wereld. Voor prinses in wording Giselle is het leven een sprookje, tot ze van het animatieland Andalasia verbannen wordt en in de allesbehalve magische, echte wereld van het moderne Manhattan terechtkomt. Wanneer een cynische en nuchtere scheidingsadvocaat haar te hulp schiet, heeft hij er nog geen idee van dat dit vrolijke en onschuldige meisje met grote ogen op het punt staat hem te betoveren.

€ 9,99 – Bol.com.

Annie
Annie

Op een dag wordt Annie (Aileen Quinn) gekozen om een week te gaan logeren bij de beroemde miljardair ‘Daddy’ Warbucks (Albert Finney). Een week worden meerdere weken en de enige persoon die Annies plezier vergalt, is Miss Hannigan, de tirannieke directrice van het weeshuis (tot hilarische perfectie gespeeld door Carol Burnett). Zullen Miss Hannigans pogingen om Annie te ontvoeren slagen?

€ 7,99 – Bol.com.

Beauty and the Beast
Beauty and the Beast

Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverde personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

€ 9,99 – Bol.com.

Lees ook: