Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Is jouw lege bankrekening ook een domper op de feestvreugde?

MUST DOWNLOAD: 5 handige apps die je helpen om je geld beter te beheren

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je hebt apps in alle vormen en maten en hoewel we met onze bankapp onze financiële status op een veilige en efficiënte manier in het oog kunnen houden, zijn er nog een aantal andere apps die je helpen om je budget nog beter te beheren. Je kan ze volledig gratis downloaden én ze zorgen ervoor dat je je zuurverdiende centjes er niet meteen doorjaagt.


Saldo ontoereikend’, iedereen krijgt weleens het schaamrood op de wangen als in de winkel blijkt dat er te weinig centjes op je rekening staan om je dat mooie kleedje nog te kunnen veroorloven. Kan gebeuren, maar het is toch aangenamer om met een gerust hart te betalen. Deze apps kunnen je daar misschien wel bij helpen.

1. Money Lover


Met de applicatie Money Lover kan je zowel je uitgaven als inkomsten beheren en krijg je een stijlvolle en duidelijke analyse over je geldgebruik. Die informatie wordt in verschillende grafiekjes gegoten die je meer inzicht geven in je portemonnee. Je kan een budgetplanning maken, je vaste kosten oplijsten in een overzichtelijke kalender en een alarm instellen om je te waarschuwen voor rode cijfertjes.

Je kan Money Lover hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

2. Spendee: Budget & Money Tracker


Ook Spendee geeft je de mogelijkheid om je budget op een eenvoudige en persoonlijke manier te beheren. Je kan de gegevens die je in de app verzamelt, exporteren in Excel of terugvinden in overzichtelijke infografieken. Je kan je budget, uitgaven en inkomsten ook delen met je partner of gezinsleden. De gratis versie van de app blijft helaas redelijk beperkt. Voor het gebruik van extra functies betaal je € 1,99 per maand.

Je kan Spendee hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

3. Moneon


Het huishoudboekje van de app Moneon helpt je om zowel je persoonlijke als gemeenschappelijke rekeningen in de gaten te houden. Je kan je uitgaven en inkomens in categorieën onderverdelen om zo te achterhalen wat je gemiddelde uitgaven zijn en waar je eventueel op kan besparen. Je kan de app ook op je smartwatch installeren en je saldo altijd en overal in de gaten houden.

Je kan Moneon hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

4. Buddy


Met de handige app Buddy kan je elke maand bepalen hoeveel je wil uitgeven. De app helpt je om dat budget niet te overschrijden en voorspelt hoeveel geld je – al dan niet – op het einde van de maand nog zal overhouden. Zo kan je een buffer opbouwen en de overgebleven centjes op een apart spaarboekje zetten. De app kan trouwens ook met je partner of huisgenoten gedeeld worden.

Je kan Buddy hier downloaden voor iOS.

5. ROOV


In de app ROOV staan je uitgaven en inkomsten overzichtelijk ingedeeld in categorieën. Per categorie kan je vervolgens verschillende grafieken raadplegen die je een duidelijk beeld geven van waar je geld naartoe gaat. Door te vergelijken per jaar, zie je hoe je onkosten evolueren. Je account kan je trouwens makkelijk delen met je partner, die dan ook documenten kan uploaden en bekijken. Organiseren en visualiseren, dat is de grote troef van de app.

Je kan ROOV hier downloaden voor iOS en hier voor Android.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '