Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Paris Match dacht de zangeres te complimenteren, maar maakt daarbij een grove fout.

‘Subversive mais pas agressive’: Angèle gedegouteerd door cover Frans magazineAngèle pronkt deze week op de cover van het Franse weekblad Paris Match, al is ze niet bepaald fier op de feature. Niet alleen gebruikte het blad een oude foto die de zangeres niet goedkeurde, de redactie slaagde er ook in een eerder seksistische titel op de cover te zetten. Mon dieu...


Angèle klaagt de catastrofale cover zelf aan op Instagram. Ze schrijft dat de foto, waarop ze naar eigen zeggen een bad hair day heeft, een slechte outfit draagt en een dwaze pose aanneemt, van 2018 is. Mind you: het is vandaag 2020 en Angèle is een popster van wie ontelbaar veel recente foto’s bestaan. Bovendien gaf ze geen goedkeuring om de foto te gebruiken.

Subversief, maar niet agressief


Maar de foto is niet het grootste struikelblok voor Angèle. Het magazine noemt de zangeres ‘het nieuwe idool van de jongeren’, en schrijft erbij dat ze ‘subversive mais pas agressive’ is. Lees: Angèle durft zich uit te spreken, onder meer over seksisme, maar wel zónder zo’n vervelende, “agressieve” feministe te zijn. De redactie van Paris Match geeft Angèle schijnbaar een compliment, maar niet zonder het foute, stereotiepe beeld van de hysterische, schreeuwende feministe te bevestigen. Zoals het een echte feministe betaamt, pikt de zangeres dit niet.

De bewuste cover van Paris Match.

De bewuste cover van Paris Match.

De titel: ‘Subversive mais pas agressive’.

Ouhlala, gelukkig behoor ik niet tot die GEMENE, GEWELDDADIGE en HYSTERISCHE feministes. Want oké, je mag je mond openen, maar blijf wel mooi en beleefd, hè’, schrijft Angèle met veel sarcasme.

De cover is zo fout dat het lachwekkend wordt, vindt ook Angèle zelf.Et voilà, dit is exact waarom wij van zo houden van subversieve Angèle, “agressive” of niet...

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '