https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Een fruitige kerst en een zoet Nieuwjaar!

Ananassen zijn de nieuwe hippe kerstbomen

Herlinde Matthys

We houden van Kerstmis, dus we willen ieder jaar absoluut een mooie kerstboom in huis. Helaas verliezen die bomen voortdurend naalden en nemen ze gigantisch veel plaats in. Daarom versieren we dit jaar een ananas voor kerst!


We wilden sowieso net als een ananas zijn. Lees: ‘Be a pineaple. Stand tall, wear a crown and be fruity on the inside’. En nu willen we er ook eentje in huis om te versieren tijdens de kerstperiode… Het klinkt in begin een beetje raar, we geven het toe, maar al snel begin je de vele voordelen ervan in te zien.

Naalden


Je hoeft niet dagelijks te stofzuigen om al die naaldjes op te ruimen die je mooie spar verliest, met als gevolg dat je ook niet meer om de zoveel tijd een pijnlijke prik voelt in de onderkant van je voet wanneer je weer eens op zo’n naaldje stapte. Minder kuiswerk én minder pijn; ons hoor je geen ‘nee’ zeggen.

Compact


Verder kan je een kerstananas ook werkelijk overal zetten. Het fruit is klein, dus het neemt niet veel plaats in. En zo blijft er meer ruimte over voor al die cadeautjes, yay! Het opzetten en afbreken van het kerstfruit neemt ook duidelijk een pak minder tijd in beslag.

Volle maag


We willen onze kerstboom allemaal heel graag buiten planten wanneer zijn tijd om onze salon te decoreren, erop zit. Helaas loopt dat meestal niet goed af. Spaar dus een boom en zet een ananas, want die kan je erna gewoon lekker opeten! ‘Nee’ tegen verspilling en ‘ja’ tegen volle buikjes.

Variatie


Een kerstananas is niet enkel bijster origineel, je kan er ook verschillende zetten of voortdurend wisselen qua decoratie. Eet het fruit op na een weekje – best zonder de bijhorende kerstballen – en plaats een nieuw exemplaar mét nieuwe lichtjes, slingers en ballen. Elke week een andere ‘boom’ kunnen zetten is geweldig, toch?

Grinches


De kerstananas is ook ideaal voor alle Grinches onder ons die kippenvel krijgen – and not in a good way – van al die jingle bells en de overload aan Mariah Carey op de radio. Het fruit breekt volledig met alle oude kersttradities. Ben je meer fan van de zomer dan van het winterseizoen? De kerstananas zorgt alvast voor wat tropische vibes tijdens die koude dagen.

Sparen


De kerstperiode is meestal een dure maand, met al die feestjes en cadeautjes. Met een kerstananas spaar je heel wat geld uit, en dat zijn centjes die je vervolgens kan spenderen aan meer pakjes (of stiekem aan de solden van de volgende maand). Wij zijn overtuigd; kom hier met die ananassen!

Voor wie nog wat inspiratie wil opdoen:

https://www.instagram.com/p/BOM9yoXhIsP/?tagged=pineapplechristmas

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content