Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: YouTube

Er is alwéér iemand gewond geraakt.

Alles loopt uit de hand in de nieuwste ‘Riverdale’-aflevering ‘Shadow of a Doubt’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Deze week bevatte de ‘Riverdale‘-aflevering niet zoveel verwikkelingen als gewoonlijk, tót het einde! De laatste vijf minuten loopt alles namelijk compleet uit de hand en de episode eindigt met een gigantische cliffhanger. Benieuwd waarover we het hebben? Opgelet, spoiler alert!


Shadow of a Doubt‘ is, in vergelijking met de voorgaande afleveringen, een relatief rustige episode. Er valt dan ook niet veel te verklappen. Toch krijgt ‘Riverdale‘ de laatste minuten, zoals verwacht, weer een gruwelijke wending. De aflevering eindigde met een (letterlijke) knal én een gil.

Fangs Fogarty


De twintigste aflevering van het tweede seizoen draait vooral rond het vinden van de moordenaar van Midge en de Black Hood. Die twee zijn dan misschien dezelfde persoon, maar die hint heeft de nieuwe sheriff duidelijk niet begrepen. Nadat is uitgekomen dat Midge Klump en Fangs Fogarty een affaire hadden, wordt de Serpent gearresteerd en ondervraagd. De sheriff klaagt hem niet aan, dus wordt hij weer vrijgelaten.

Schot in de buik


Buiten staat een boze menigte op hem te wachten, overtuigd als zij zijn van zijn schuld aan de moord op Midge. Ook Bulldog Reggie Mantle wil wraak en loopt de beschermde Fangs achterna met een pistool. Archie ziet dat en probeert hem tegen te houden. Hij kan de voetbalspeler nog op de grond duwen, maar er weerklinkt toch een schot. Fangs is recht in de buik geschoten en stort neer. Zou hij de aanval overleven?

Hal Cooper


Betty is ervan overtuigd dat haar vader Hal Cooper de Black Hood is en neemt Cheryl in vertrouwen om haar te helpen. Cheryl weet namelijk wat het is om een moordenaar als vader te hebben en Betty wil weten of haar vermoedens kunnen kloppen. De roodharige geeft de blondine een goede tip: ze heeft bewijs, een bekentenis of allebei nodig, dus besluiten de girls op onderzoek uit te gaan. Betty weet Hals agenda in handen te krijgen en kan daaruit afleiden dat haar vader telkens moest overwerken of een vergadering had als de Black Hood toesloeg.

Betty breekt samen met Cheryl in Hals appartement in en vindt daar het geheime code-boekje van Nancy Drew dat de Black Hood gebruikt heeft. Daarna gaat ze naar het debat waar hij ook aanwezig is, maar net daar duikt de Black Hood weer op en opent het vuur. Of toch iemand die erop lijkt. Betty gelooft het namelijk nog steeds niet en confronteert haar vader met het boek, waarop hij beweert dat het een cadeau is. Ze verklapt er ook bij dat ze hulp heeft gekregen van Cheryl, waarop hij haar naam nog eens herhaalt.

Cheryl en de Black Hood


Ze gelooft haar vader niet en even later vraagt ze om af te spreken in het stadhuis, waar alles is begonnen. Gewapend wacht ze hem op. We horen nog iemand op de deur kloppen, maar we zien niet meer wie het is. Op hetzelfde moment is er ook bij Cheryl bezoek. Ze doet de deur open en ziet de Black Hood staan. Net op dat moment eindigt de aflevering. Nooo!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '