https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Samsung

Letterlijk fris gewassen!

AHA: zo was jij je kleding superclean op slechts 20°C

Nee, je was blijft écht niet vuil als je die op een lage temperatuur wast. Wij leggen je uit hoe je frisse kleding krijgt op 20°C en zo ook het milieu een handje helpt. Win-win, dus.

Tussen de lakens heb je het het liefst brandschoon, dat valt te begrijpen. Maar wist je dat wassen op hete temperaturen enorm belastend is voor het milieu? En als je dan ook nog je kleding en handdoeken op een hoge temperatuur wast, is dat niet zo vriendelijk voor de natuur. De oplossing: je kan je kleding ook superschoon krijgen op een lage temperatuur? 20°C: it’s all you need.

 

Werk doelgericht

 

Feit: warm water werkt extra goed tegen vlekken. Maar op hardnekkige vlekken - en dat zijn ze meestal - gebruik je beter gewoon een goed antivlekkenproduct. Door dat heel gericht aan te brengen, gebruik je er precies genoeg van én kan je je wasjes gewoon op een lage temperatuur draaien.

 

Laat je producten zijn werk doen

 

Raar maar waar: de wasproducten van tegenwoordig werken vaak zelfs beter bij een lage temperatuur. Vooral poeder- en vaste detergenten zijn in dat geval meestal effectiever. Op die manier ontbinden ze sneller, waardoor ze beter werken. Heb je een aparte vlekkenguide nodig? Die vind je hier.

 

Respecteer je kleren

 

Niemand vindt het fijn om in half kokend water te liggen, ook je kleren niet. Een lage temperatuur is immers véél milder voor je kleding. Vooral delicate stofjes zullen je dankbaar zijn! Probeer je kleding eens te wassen op tien graden lager dan je normaal zou doen. Wedden dat je een verschil ziet? Voorzichtig zijn kan nooit kwaad, en zeker niet als het op wassen (en je geliefde kledingstukken) aankomt.

 

Energy friendly

 

Wist je dat driekwart van de energie die gebruikt wordt tijdens een wascyclus, naar het opwarmen van je water gaat? Hoe lager je de temperatuur instelt, hoe minder je verbruikt. En hoe lager het bedrag dat je aan het einde van de maand op je energiefactuur ziet verschijnen. Hoera!

 

Get tech with it

 

Een handwasje krijg je waarschijnlijk niet proper op 20°C, maar een goede wasmachine krijgt die klus wel geklaard. De AddWash van Samsung maakt gebruik van het Eco Bubble-systeem om wassen op een lage temperatuur nog beter te laten verlopen. De wasmachine laat zuurstofrijke bubbels vrij, waardoor je producten nog dieper in je was kunnen dringen en die dus beter kunnen schoonmaken. Extra pluspunt: met de Smart Home-app kan je de AddWash zelfs vanop afstand bedienen. Multitasken als een pro, dus - en dat op een lage temperatuur. Meer info vind je op de website van Samsung.

 

Wil je van jouw 'waskot' een echte Pinterst perfect laundromat maken? Hier lees je tips voor een gezellige waskamer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content