Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

AHA: zó koel je je fles wijn in slechts enkele minuten

Het wordt de komende dagen bijzonder mooi weer, met in het weekend zelfs tropische temperaturen, en daar worden wij heel erg happy van! Een ijskoud wijntje gaat er dan prima in, maar hoe zorg je er nu voor dat je van die net gekochte fles zo snel mogelijk kan genieten? 

Koud kunstje

Dankzij de twee onderstaande keukentrucs is dat wijntje binnen slechts een paar minuten heerlijk koel. De enige ingrediënten die je nodig hebt om je fles in een mum van tijd koud te krijgen, zijn ijsklontjes, koud water en zout. Nooit meer lauwe wijn mee naar het park, hoera!

 

Tip 1

Geen vriezer bij de hand? Vul een wijncooler met water en ijsklontjes en voeg daar flink wat zout (minimaal zes eetlepels) aan toe. Het zout zorgt voor een chemische reactie als het in contact komt met het water. Het vriespunt van het water wordt zo namelijk iets lager, waardoor het ijs-watermengsel nóg kouder is dan wanneer je geen zout toevoegt en die fles wijn dus nóg sneller koelt.

 

Tip 2

Heb je wel een vriezer in de buurt? Maak dan een velletje keukenpapier nat met koud water, plak dat om de fles wijn en leg ‘m in de vriezer. Doordat het water in het keukenpapier bevriest en de fles helemaal omvat, wordt de inhoud veel sneller koel dan wanneer-ie gewoon in de vriezer staat. Handig!

 

Tekst: Justine Wouterson

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '