AHA: zó koel je je fles wijn in slechts enkele minuten
Koud kunstje
Dankzij de twee onderstaande keukentrucs is dat wijntje binnen slechts een paar minuten heerlijk koel. De enige ingrediënten die je nodig hebt om je fles in een mum van tijd koud te krijgen, zijn ijsklontjes, koud water en zout. Nooit meer lauwe wijn mee naar het park, hoera!
Tip 1
Geen vriezer bij de hand? Vul een wijncooler met water en ijsklontjes en voeg daar flink wat zout (minimaal zes eetlepels) aan toe. Het zout zorgt voor een chemische reactie als het in contact komt met het water. Het vriespunt van het water wordt zo namelijk iets lager, waardoor het ijs-watermengsel nóg kouder is dan wanneer je geen zout toevoegt en die fles wijn dus nóg sneller koelt.
Tip 2
Heb je wel een vriezer in de buurt? Maak dan een velletje keukenpapier nat met koud water, plak dat om de fles wijn en leg ‘m in de vriezer. Doordat het water in het keukenpapier bevriest en de fles helemaal omvat, wordt de inhoud veel sneller koel dan wanneer-ie gewoon in de vriezer staat. Handig!
Tekst: Justine Wouterson
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier