Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Heb jij je zomervakantie al geboekt?

AHA: op deze dag vlieg je deze zomer het goedkoopst

Na een lange, grijze, natte winter kunnen wij niet wachten om deze zomer een nieuwe stad te exploreren of gewoon in een strandstoel onder een palmboom te chillen. Aangezien een mens liever geen maandloon uitgeeft aan een vliegtuigticket kan je je reisdata voor je volgende vakantie maar beter wijselijk uitkiezen.

Dat juli en augustus de duurste maanden zijn om op vakantie te gaan, is nu eenmaal een feit. Toch kan je tijdens de zomermaanden voor een redelijk democratische prijs vliegen. Althans wanneer je de ‘juiste’ data uitkiest.
 
Volgens CheapAir.com is de eerste helft van juni best nog betaalbaar. Zo is 6 juni de meest goedkope datum om te reizen in die maand. 
 
Juli is dan weer de duurste maand om op vliegvakantie te vertrekken. De 9de juli is een no-go. Op die dag betaal je namelijk het meest voor je vliegtuigticket. 
 
Reizen in augustus doe je best op de 22ste als je nog geld wil overhouden voor zonnemelk en ijsjes. 
 

Midweek- vs. weekendvluchten

Ook geeft CheapAir.com mee dat een midweek altijd minder prijzig is dan wanneer je vliegt tijdens het weekend. Dinsdag en woensdag zouden de beste dagen zijn om te vliegen. Wanneer je tóch niet anders kan dan in het weekend te vertrekken, kies je beter voor zondag dan voor zaterdag. Verrassend genoeg zou vliegen op zondag de meest betaalbare optie zijn.
 
Bron: Grazia UK
 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '