Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© giphy.com

Germofoben, opgelet!

AHA: dit zou dé meest hygiënische manier zijn om een openbaar toilet te gebruiken

Een openbaar toilet is niet voor iedereen een pretje: de ene ploft sans gêne neer op de bril, terwijl de andere eerst een driedubbele laag toiletpapier moet leggen voor ‘ie nog maar in de buurt van de bril durft te komen. Om over het squaten nog maar te zwijgen... Maar blijkbaar is er wel één manier die een stuk hygiënischer zou zijn om een toilet te gebruiken.

Helaas pindakaas: die lagen wc-papier die je telkens opnieuw op de wc-bril stapelt alvorens je rustig neer te zetten, helpen eigenlijk helemaal niet. Onderzoek wijst uit dat die manier net één van de vuilste manieren is om een wc te gebruiken. Door al het papier worden bacteriën net een stuk beter vastgehouden op de bril, waardoor je eigenlijk in een nog grotere bacteriënpoel gaat zitten. Niet zo fris, hé?

 

Gewoon gaan zitten dan maar? Nee, dat zou ook niet goed zijn. Want hoewel je zo geen extra bacteriën aantrekt, kom je wel nog steeds in contact met de kleine beestjes op de wc-bril zelf. De enige echte oplossing? Dat is – jup – de gevreesde squat. Niet makkelijk, maar wel hygiënisch. We zullen eraan moeten wennen!

 

Nog een tipje: probeer zo veel afstand als mogelijk tussen jou en de wc-pot te houden wanneer je doortrekt. Wanneer het water begint te kolken, wordt er namelijk een ware bacteriënhaard in de lucht geworpen. Hoe verder je van de pot afstaat, hoe beter, dus. Het deksel dichtdoen voor je doorspoelt, zou nog beter werken – al moet je dan wel het deksel aanraken. Decisions, decisions, decisions...

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '