Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga Image

Bedankt wetenschap

AHA: daarom zijn wij verslaafd aan onze favoriete serie

Kijk jij ook graag met een grote zak chips en een zacht dekentje naar een aflevering van je favoriete serie? Duh! Maar die ene aflevering worden er al snel twee en voor je het weet, zit je aan het einde van het seizoen. 

Bingewatchen, het komt meer en meer voor. Want door gewoon op 'play' te drukken kom je te weten of je favoriete personage sterft of de spannende strijd overleeft. Maar dankzij de wetenschap weten we eindelijk waarom series zo verslavend zijn. 

 

1. Je krijgt een band met de personages 

 

Als je een serie op de voet volgt, voel je een bepaalde band met de personages. Het lijkt alsof je ze door en door kent. En voel jij je ook slecht als een personage sterft of voorgoed op vakantie vertrekt? Volgens een aantal onderzoekers van de universiteit van Haifa is dat compleet normaal. Dus no stress, tranen zijn toegestaan! 

 

via GIPHY

 

2. Waar je wil, wanneer je wil 

 

Dankzij de technologie van vandaag kan je altijd en overal naar je favoriete serie kijken. Soms speelt de volgende aflevering zelfs automatisch af. Ja sorry, maar dan doen we de moeite niet meer op om stop te drukken. Lang leve de technologie! 

 

via GIPHY

 

3. Opluchting is goed 

 

Wanneer we naar een serie kijken, willen we weten hoe het afloopt en dat zorgt ervoor dat we blijven kijken. Zodra we het einde kennen, voelen we een soort van opluchting. 

 

via GIPHY

 

4. Televisie is onze moderne psycholoog

 

Omdat we een speciale band hebben met de personages, krijgen we het gevoel dat we ergens bij horen. Volgens een Amerikaans onderzoek voelen we ons minder eenzaam dankzij onze favoriete series. Bon, wij zetten alvast een aflevering van 'Gilmore Girls' op. Ciao! 

 

via GIPHY

 

Bron: Nu.nl

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '