Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Honderd keer hetzelfde woord herhalen helpt niet...

AHA: daarom is ‘mama’ vaak het allereerste woordje van je baby

Even een euforisch moment wanneer je kleine spruit voor de allereerste keer 'mama' of 'papa' brabbelt. Is het puur toeval of heb je het eerste woordje écht beïnvloed? 

Volgens een onderzoek aan de Indiana University heeft het geen zin om gewoon uit het niets honderd keer hetzelfde woord te herhalen. Je baby kan dat woord immers nergens aan linken en – hupsakee! – zo gaat het onbekende woord er langs het ene oor in en er langs het andere weer uit. 

 

Onderzoek

Maar hoe kan je het eerste woord dan wel beïnvloeden? Voor het onderzoek plaatsten de wetenschappers kleine camera's op de hoofden van de baby's. Resultaat? Het visuele aspect blijkt véél belangrijker te zijn dan de verbale communicatie. Yep: het spreekwoord 'een beeld zegt meer dan duizend woorden' kan je hier heel letterlijk nemen. 

 

Eigenlijk is het heel simpel. Een voorwerp dat baby's vaak zien, zal meteen opvallen in het gezichtsveld van je kleine deugeniet. En zo linkt je baby dat ene woord aan het opvallende voorwerp.

 

Dus als je vaak boven de wieg gaat hangen en heel de tijd 'mama' zegt, dan zal je baby het woord 'mama' linken aan die gek die de hele tijd boven zijn of haar wieg staat. Good luck! 

 

via GIPHY

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '