Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Plopsaland & Walibi

Van een Bloody Pool Party over een halloweenlooptocht tot een urban escapegame en een griezelig uitstapje naar de dierentuin.

8 originele activiteiten die je wil doen om Halloween te vieren

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Staat het weekend van 31 oktober bij jou ook al in het rood omcirkeld, maar wil je eens iets anders doen dan die plaatselijke halloweentocht? We got you! Wij verzamelden de leukste activiteiten die je voor, tijdens en ook nog na Halloween kan doen.

In het pretpark

Griezelig of niet, gillen doe je sowieso in Walibi, Bobbejaanland, Bellewaerde of Plopsaland De Panne. In die laatste kan je tijdens de Halloween Scare Nights (op 23, 30 en 31 oktober) door onder andere een spookhuis, een zombiecamping en een scare zone wandelen. Ook Bellewaerde wordt nog tot en met 7 november in een griezelig jasje gestoken en in Walibi ben je – ook tot en met 7 november – naar goede gewoonte aan het juiste adres om zowel op als naast de attracties de longen uit je lijf te schreeuwen – dank u, scare zones, spookhuizen en griezelshows. Liever naar Bobbejaanland? Daar staan maar liefst vijf verschillende spookhuizen en evenveel scare zones opgesteld. Tip: bestel je tickets voor elk pretpark ruim op tijd!

Halloween in Walibi
Halloween in Walibi.

In de dierentuin

Geen pretparkganger? Dan kan je in de dierentuin gaan griezelen. Pairi Daiza dompelt je van 23 oktober tot en met 7 november onder in een ietwat magische halloweensfeer. Van duizenden bloemen over vriendelijke spoken en kilo’s pompoenen tot mythische decors en concerten: het is the place to be voor een niet zo griezelige, maar wel onvergetelijke Halloween. Tickets en info vind je op pairidaiza.eu.

In de cinema

Kans is groot dat je de komende dagen in de plaatselijke cinema een griezelfilmpje kan meepikken, als je durft tenminste. Kinepolis pakt op 31 oktober zelfs uit met een heuse Halloween Night. Op het programma: ‘Halloween Kills’, ‘Last Night in Soho’ met Anya Taylor-Joy en ‘Antlers’. Meer info en tickets vind je op kinepolis.be.

In de drive-in

Nog meer horrorfilms kan je kijken op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Daar speelt Bioskoop op 29 en 30 oktober verschillende pareltjes die je vanuit de auto op groot scherm – al dan niet met je ogen dicht – kan kijken. Op het programma: ‘American Psycho’, ‘The Nightmare Before Christmas’, ‘It’, ‘Beetlejuice’ en de klassieker ‘A Nightmare on Elm Street’. Tickets bestel je best zo snel mogelijk.

In het zwembad

Voor een originele halloweenuitstap kan je richting het zwembad trekken. In verschillende zwembaden kan je dankzij lichteffecten en een aangepast decor namelijk letterlijk in een griezelspektakel duiken. Vooral in een aantal Antwerpse baden, het stedelijk zwembad van Hasselt en Aqualibi ben je aan het juiste adres. In die laatste wordt zelfs een heuse Bloody Pool Party mét dj-set georganiseerd.

Aan zee

Onze favoriete plek om Halloween te vieren? ’t Zeetje! In vrijwel elke badstad valt er de komende dagen wel iets te beleven. In De Panne kan je een Halloween Parcourzzzzz volgen, In Blankenberge en Sint-Idesbald naar halloweenvuurwerk kijken, in Blankenberge de halloweenparade bijwonen, in Middelkerke een lampionnenoptocht volgen en in Oostende naar de Oktoberfoor gaan. Alle activiteiten vind je op de (toeristische) website van je favo stad aan zee.

In een levensechte escaperoom

Brussel wordt op 29, 30 en 31 oktober omgetoverd tot het decor van een urban escapegame. Het spel neemt je mee naar 1684, een jaar waarin heel wat onrustwekkende verdwijningen gemeld werden. De ooraak? Een tekort aan organen... Wanneer ook jouw broer plots verdwijnt, ga je zelf op onderzoek uit. In totaal wandel je vijf kilometer en moet je dertig missies tot een goed einde brengen. Je inschrijven voor het bloedstollende spel, dat je trouwens door middel van je smartphone speelt, doe je best even op voorhand.

https://www.instagram.com/p/CU5Q5rVMAbq/

Tijdens een Halloween Night Run & Walk

De sportieve VZW Maspoe organiseert in Brasschaat (23 oktober), Wetteren (29 oktober) en Buggenhout (30 oktober) een Halloween Night Run & Walk. Tijdens die loop- of wandeltocht in het donker loop/stap je door een aantal gebouwen en langs verschillende muziek- en lichteffecten en animaties. Je inschrijven doe je via de website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '