Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Plopsaland

Van een Bloody Pool Party over een urban escapegame tot een griezelig uitstapje naar de dierentuin.

10 originele activiteiten die je wil doen om Halloween te vieren

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Staat het verlengd weekend van 31 oktober bij jou ook al in het (bloed)rood omcirkeld, maar wil je eens iets anders doen dan die plaatselijke halloweentocht? We got you! Wij verzamelden de leukste activiteiten die je voor, tijdens en ook nog na Halloween kan doen.

In het pretpark.

Griezelig of niet, gillen doe je sowieso in Walibi, Bobbejaanland, Bellewaerde of Plopsaland De Panne. In die laatste kan je tijdens de Halloween Scare Nights (op 22, 29, 30 en 31 oktober) door onder andere een spookhuis, een zombiecamping en een scare zone wandelen. Ook Bellewaerde wordt, van 22 oktober tot en met 6 november, in een griezelig jasje gestoken. In Walibi ben je – ook tot en met 6 november – naar goede gewoonte aan het juiste adres om zowel op als naast de attracties de longen uit je lijf te schreeuwen – dank u, scare zones, spookhuizen en griezelshows. Liever naar Bobbejaanland? Daar staan maar liefst zeven verschillende spookhuizen opgesteld. Tip: bestel je tickets voor elk pretpark ruim op tijd!

In de dierentuin.

Geen pretparkganger? Dan kan je in de dierentuin gaan griezelen. Pairi Daiza dompelt je nog tot en met 7 november onder in een ietwat magische halloweensfeer. Van honderden lichtjes over vriendelijke spoken en kilo’s pompoenen tot mythische decors en concerten: het is the place to be voor een niet zo griezelige, maar wel onvergetelijke Halloween. Tickets en info vind je op pairidaiza.eu.

In de cinema.

Kans is groot dat je de komende dagen in de plaatselijke cinema een griezelfilmpje kan meepikken, als je durft tenminste. Kinepolis pakt op 31 oktober zelfs uit met een heuse Halloween Night. Op het programma: ‘The Invitation, ‘Prey for the Devil’ en ‘Lair’. Meer info en tickets vind je op kinepolis.be.

In een escaperoom.

Geen halloweentocht op de planning? Trek met je vrienden dan richting een enge escaperoom waaruit jullie moeten zien te ontsnappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een uurtje doorbrengen in een Panic Room vol enge wezens? Of van een spel dat volledig in teken staat van Dracula of een horrorcircus?

In het zwembad.

Voor een originele halloweenuitstap kan je richting het zwembad trekken. In verschillende zwembaden kan je dankzij lichteffecten en een aangepast decor namelijk letterlijk in een griezelspektakel duiken. Vooral in een aantal Antwerpse baden, het stedelijk zwembad van Hasselt en Aqualibi ben je aan het juiste adres. In die laatste wordt zelfs een heuse Bloody Pool Party mét dj-set georganiseerd.

Aan zee.

Onze favoriete plek om Halloween te vieren? ’t Zeetje! In vrijwel elke badstad valt er de komende dagen wel iets te beleven. In De Panne kan je een Siddertocht volgen, In Blankenberge naar halloweenvuurwerk kijken en de halloweenparade bijwonen, in Middelkerke een lampionnenoptocht volgen, en in Oostende naar de Oktoberfoor gaan. Alle activiteiten vind je op de (toeristische) website van je favo stad aan zee.

Tijdens een levensechte escapegame.

Brussel wordt van 21 oktober tot en met 13 november omgetoverd tot het decor van een urban escapegame. Het spel neemt je mee naar 1684, een jaar waarin heel wat onrustwekkende verdwijningen gemeld werden. De oorzaak? Een tekort aan organen... Wanneer ook jouw broer plots verdwijnt, ga je zelf op onderzoek uit. In totaal wandel je vier kilometer en moet je dertig missies tot een goed einde brengen. Je inschrijven voor het bloedstollende spel, dat je trouwens door middel van je smartphone speelt, doe je best even op voorhand.

Tijdens een Halloween Night Run.

De komende weken kan je in een aantal Vlaamse dorpen en steden een themalooptocht in het donker volgen. Tijdens zo’n tocht loop je door een aantal gebouwen, langs verschillende griezelige muziek- en lichteffecten, en voorbij enge animaties en wezens. Zo kan je je onder andere in Merksem, Buggenhout en Roeselare inschrijven voor een Halloween Run.

In een vakantiepark.

Waarom Halloween dit jaar eens niet op verplaatsing vieren? Huur samen met vrienden of familie een huisje in een vakantiepark als Roompot of Center Parcs. Daar worden de vakantiehuisjes in een griezelig jasje gestoken en staan er de komende weken enkele bijhorende activiteiten op de planning. Zo kan je in Center Parcs je eigen halloweenkaars maken en een enge filmavond bijwonen, in Roompot een Zombie Run volgen, en pakt Molenheide uit met een kindvriendelijke halloweentocht.

Tijdens een themafeestje.

Always down voor een feestje, zélfs op Halloween? Dan moet je in Gent, Antwerpen, Leuven of een andere feeststad zijn. Enkele befaamde clubs organiseren vette fuiven die volledig in teken staan van Halloween. Meer zelfs: op de meeste plaatsen krijg je korting als je in halloweenoutfit arriveert. Waar je zoal terechtkan? Millie Vanillie (Gent), Charlatan (Gent), Club Lima (Antwerpen), Club Vaag (Antwerpen), stilent disco in Rumba & Co (Leuven), Versuz (Hasselt), Zodiak (Brussel),...

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '