Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Heb jij het vaak ook zo moeilijk om je te focussen op je schoolwerk?

9 handige tips om je beter te concentreren

Heb jij het vaak ook zo moeilijk om je te focussen op je schoolwerk? Ben jij ook zo makkelijk afgeleid? Dan hebben wij enkele tips voor jou die je zeker zullen helpen om je beter te concentreren.

1. Eet gezond.


Alles begint bij een goed ontbijt, een gezonde lunch en een volwaardig avondmaal. Als je niet goed en ongezond eet dan zal je concentratievermogen vanzelf heel zwak zijn. Je voelt je moe, zwak en alle energie lijkt wel verdwenen te zijn. Zorg er dus voor dat je gezond eet en drinkt doorheen de dag. Laat je niet te veel verleiden door comfort food.

2. Ruim op.


Een nette omgeving zorgt ervoor dat je vanzelf rustiger en geconcentreerder werkt. Het helpt dus niet als je bureau vol met spullen ligt of als je kamer een puinhoop is.

3. Verdeel je werk.


Heb je een onoverzichtelijke berg schoolwerk? Begin dan niet zonder plan aan al die taken. Stel een lijstje op met wat je eerst doet en hoe lang je hieraan denkt te werken. Op die manier weet je waaraan je al die tijd kan besteden en zo hoef je je ondertussen geen zorgen te maken over alles wat je nog moet doen.

4. Durf (korte) pauzes nemen.


Nog heel veel te doen en absoluut geen tijd om even niets te doen? Fout! Wist je dat je per 50 minuten studeren ook 10 minuten pauze nodig hebt? Probeer deze werkwijze eens uit en doe iets leuks tijdens die 10 minuten pauze.

5. Geen sociale media.


Leg je smartphone weg en kijk pas op social media als je pauze neemt. Het helpt echt niet om je te concentreren als je voortdurend Facebook of Snapchat checkt.

6. Kom buiten!


Kom je enkel buiten als je heen en weer naar school rijdt? Zit je voor de rest de hele tijd binnen voor televisie of voor je computer? Geen goed idee! Een beetje buitenlucht kan echt wonderen doen voor je concentratie. Ga een half uurtje wandelen met je favoriete muziek in je oren en je zal merken dat je een heel stuk frisser terug aan je werk kan beginnen.

7. Slaap voldoende.


Een nachtje doorwerken? Nog even naar televisie kijken en enkele uren later nog voor het scherm hangen? Probeer het te vermijden. Je kan je favoriete series gerust opnemen en later bekijken, als je er echt tijd voor hebt. Je slaap is superbelangrijk en dat frisse gevoel de volgende dag zal je sowieso een leuker gevoel geven dan dat je de dag in zombie modus moet overleven.

8. De 15-minuten-regel.


Probeer alle kleine taakjes die je binnen de 15 minuten kan doen onmiddellijk te doen. Moet je nog een mail sturen naar een klasgenoot voor een groepswerk? Doe dat meteen. Wou je de spullen op je bureau terug even ordenen? Dat kan je makkelijk direct doen. Je verliest geen tijd en je zal merken dat sommige dingen echt veel sneller gaan als je ze gewoon onmiddellijk doet.

9. Beloon jezelf.


Al de hele week op schema en een heerlijk gevoel over wat je de voorbije week al allemaal bereikt hebt? Beloon jezelf dan ook! Maak iets lekkers, zorg voor een lazy evening, en ontspan!

Lees meer:

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '