Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

2. Zorg voor veel snacks en drankjes

9 tips voor het leukste slaapfeestje ooit

Jaloers op Blair Waldorfs jaarlijkse slaapfeestjes in ‘Gossip Girl’? Wij ook! Hoewel we het nooit zo glamoureus zullen kunnen organiseren, is een leuke slumber party houden zo moeilijk nog niet! Lees hier enkele tips voor een leuk slaapfeestje.

1. Maak echte uitnodigingen 


Tegenwoordig gaan de meeste dingen digitaal en ben je vast vaak uitgenodigd geweest voor een feestje door middel van Facebook of WhatsApp. Juist daarom is het leuk om echte uitnodigingen helemaal zelf te maken! Ben je niet zo creatief? Je kan een uitnodiging ook makkelijk printen en op een chocoladereep plakken.

2. Zorg voor veel snacks en drankjes


Wat is een slaapfeestje zonder snacks en drankjes? Koop daarom onder andere pizza, popcorn, chocolade, chips, frisdrank, chocomelk,...: te veel staat niet in je woordenboek! Je kan ook je vriendinnen vragen of zij iets mee willen brengen.

3. Tover je kamer of de woonkamer om tot een slaapparadijs


Waarschijnlijk heb je niet genoeg bedden of banken voor al je vriendinnen in één kamer. Plaats daarom een paar matrassen op de vloer en gooi er zoveel mogelijk dekens en kussen op. Zo liggen jullie allemaal bij elkaar en hoef je je geen zorgen te maken over wie waar gaat slapen.

4. Valt er iets te vieren? Versier je kamer met veel ballonnen


Waar een feestje is, zijn er ballonnen en andere versieringen. Ook kunnen jullie leuke foto’s maken met de ballonnen. Eén minpuntje: grote kans dat er een ballon uit het niets kapotspringt en je heel hard schrikt.

5. Maak een vragenspel 


Laat iedereen een aantal (gekke) vragen op een papiertje schrijven en doe het in één grote bak. Om de beurt pakken jullie er een vraag uit. Stel ze vervolgens aan elkaar of beantwoord ze zelf. Handig om je vriendinnen nóg beter te leren kennen.

6. Bouw een fort 


Toegegeven: je kan nooit té oud zijn om een fort te bouwen. Niemand kan jullie storen of lastigvallen, wat het dus de perfecte plek maakt om geheimen met elkaar te delen. Benodigdheden: dekens, kussens, stoelen en heel veel fun.

7. Filmbingo


Geef iedereen een blaadje papier en schrijf tien dingen op die mogelijk in een film voor kunnen komen. Denk aan: een boze oma, groene auto, rode jurk, blonde man, stoplicht, baliemedewerker met bril. Wanneer je iets tegenkomt, laat je het de rest weten en streep je het af. Je kiest dan zelf of je een rij of een volledig afgestreept blaadje moet hebben om te winnen. Wat de winnaar krijgt, mogen jullie ook zelf bepalen, of course.

8. Hou een make-over


Maak groepjes van twee en laat ze elkaar schminken. Is er een oneven getal? Dan mag één persoon de jury zijn en de make-overs beoordelen en mag de winnaar eventueel het jurylid opmaken. Uiteraard kunnen jullie daarna een shoot houden voor een leuke foto op Instagram.

9. The morning after


Uiteraard kunnen de gasten geen snacks van de nacht ervoor eten in de ochtend. Vraag je mama om je te helpen met het klaarzetten van het ontbijt, of – nog leuker – doe het samen met je vriendinnen.

Lees meer:

Partner Content

' ' ' '