Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Trek jij er binnenkort alleen op uit?

10 veilige bestemmingen als je alleen op reis wil

De redactie
Alleen reizen klinkt voor velen angstaanjagend, maar het is wel dé manier om – naast een stukje van de wereld – ook jezelf te ontdekken. Een reisje op je eentje kan in principe altijd en overal, maar sommige plekken zijn er nu eenmaal beter geschikt voor dan anderen. Hieronder vind je alvast een aantal veilige opties


 

 1. IJsland


  In 2017 kreeg IJsland voor het zevende jaar op rij de titel van de veiligste bestemming.

 2. Finland


  Volgens het WEF (World Economic Forum) dat uitkwam in 2017 is Finland een van de veiligste bestemmingen ter wereld. Ook in het World Happiness Report dat dateert van 2018 was Finland de grote overwinnaar.

 3. Nederland


  Wil je graag alleen op reis, maar is alleen het vliegtuig nemen je net iets te ver? Dan is Nederland een goed alternatief. Trip Advisor heeft onlangs de 25 veiligste steden bekendgemaakt en daar wisten onze noorderburen een plekje in het lijstje te veroveren. Volgens het rapport waren de misdaadcijfers in Amsterdam veel lager dan in andere populaire Europese steden.

 4. Kroatië


  Volgens Trip Advisor staat Kroatië op nummer drie wat veiligheid betreft.

 5. Noorwegen


  Scandinavische landen scoren sowieso hoog qua veiligheid en daarom kan ook Noorwegen niet in het lijstje ontbreken. Uit de Travel Risk Map van 2018 bleek Oslo dan ook de veiligste bestemming te zijn.

 6. Zwitserland


  US News heeft Zwitserland als het beste land ter wereld bestempeld. Ook op vlak van veiligheid scoort het land erg goed. 90/100 inwoners voelen zich er namelijk veilig. Wel oppassen voor je portemonnee, want het is er allesbehalve goedkoop.

 7. Canada


  Volgens World Nomads is Canada een van de veiligste plaatsen voor vrouwen die alleen op reis willen. Zowel in de grootste steden als op toeristische trekpleisters.

 8. Japan


  Uit de World City Survey uit 2014 blijkt Japan de veiligste bestemming te zijn. De inwoners zijn er vaak iets meer op zichzelf, maar over het algemeen in de sfeer er erg positief. Uit de enquête blijkt ook dat vrouwen er zich erg op hun gemak voelen.

 9. Filipijnen


  Als het op gelukkige inwoners aankomt, staan de Filipijnen op een mooie, vijfde plaats. Kan ook niet anders met al die prachtige witte stranden en oogverblindende zonsondergangen.

 10. Singapore


  Een rapport uit 2018 heeft aan 150.000 mensen gevraagd wat ze over hun stad vinden. Enkele van de vragen gingen over hun vertrouwen in de lokale politie en hoe veilig ze zich voelen wanneer ze ’s avonds alleen over straat lopen. Uit de resultaten kwam Singapore als een van de veiligste steden uit de bus.

Bron: Cosmopolitan UK


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '