Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

7. Een plantje hier en een plantje daar.

7 tips om je appartement groter te laten lijken

Kleine ruimtes met extreem veel gezelligheid, we zien het allemaal op Instagram of Pinterest. Maar hoe doen ze dat toch? Dit ruikt naar een uitdaging. Hoe laat je een kleine ruimte groter en gezelliger lijken zonder te verbouwen? Met deze zeven tips kan jij de uitdaging aan. 

1. Zorg voor licht 

 

Gordijnen zorgen voor de nodige gezelligheid. Maar maak je kamer niet té donker. Zorg er altijd voor dat je veel natuurlijk licht binnenkrijgt. Heb je niet veel ramen? Hang dan voldoende lampen in je huis. Met deze simpele tip lijkt je kamer al een heel stuk groter. 

 

2. Tapijten 

 

Deze trend is vaak te zien op Pinterest. Leg een tapijt voor een deel onder je bed. Je slaapkamer ziet er groter uit en het is nog eens superzacht aan de voetjes als je 's ochtends uit bed stapt. Deze truc werkt ook goed met andere meubels, zoals bijvoorbeeld onder een tafel in de woonkamer.

 

3. Kunst

 

Hang hier en daar een schilderij tegen de muur. Maar let op! Maak van je huis geen museum! Zorg ook altijd voor een perfect match, dus ga voor ongeveer dezelfde tinten en motieven.

 

4. Mix texturen

 

Wees niet bang om verschillende texturen te combineren. Probeer eens een zacht deken, een gebreid kussen en een leren zetel. Het kan allemaal! Als je kiest voor een eenvoudig kleurenpalet, dan zorg je voor een evenwichtige ruimte die veel groter lijkt dan ze werkelijk is.

 

5. Plaats een zetel achter je bed

 

Wanneer je een kleine kamer hebt, ga je niet als eerste denken aan een zetel achter je bed. Maar toch is het een handige tip. Met een zetel achter je bed creëer je een knusse zithoek. Zo'n zithoek is supergezellig en nog eens dé ideale plek om 's avonds je kleren te droppen. I-DE-AAL! 

 

6. Hou het netjes 

 

Heel weinig mensen dekken hun bed elke ochtend op. Doe het wél, want zo creëer je meteen rust in je kamer.

 

7. Een plantje hier en een plantje daar

 

Dit is onze favoriete tip. Een klein bloemetje hier en daar kan de sfeer van je huis volledig veranderen. Zoek een creatieve manier om wat groen in je huis te brengen. Nadien is je kamer helemaal klaar voor een foto op Instagram. 

 

 

Bron: Elite Daily 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '