Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Willen jij en je vrienden nog opgekropte energie kwijt?

7 activiteiten die je kan doen in de vakantie

Binnen een kleine drie weken zit de zomervakantie er weer op. Reden genoeg dus om nog alles uit je laatste dagen vrijheid te halen. Willen jij en je vrienden nog opgekropte energie kwijt, terwijl jullie genieten van de zon en de frisse lucht? We maakten een kleine bucket list voor activo’s!

1. Skateboarden/skeeleren


Skaten is voor jongens? No way. Of je nu voor een gewoon skateboard, een longboard, een penny board of inline skates gaat, skaten is sportief, spannend en geeft je een zalig gevoel van vrijheid. De wind in je haren, de zon op je snoet en je bestie naast je (eventueel op de fiets, als zij niet durft): is er iets zaliger? Oh ja, je ziet er ook nog eens très cool uit. Let’s go for a ride, shall we?

2. Geocachen


Wist je dat er overal ter wereld kleine potjes met een briefje in verstopt zijn, die jij dan kan zoeken via een speciale site? Dat is geocachen. Op geocaching.com kan je zien waar er geocaches verstopt zijn in jouw buurt. Je krijgt coördinaten die je eventueel kan ingeven in een gps-toestel, maar vaak lukt het ook al met het kaartje en eventueel de tips die erbij staan. Je moet op zoek naar zwarte buisjes – filmrolletjes – waarin een opgerold papiertje zit. Daarop schrijf je dan je naam en de datum waarop je de geocache vond en je legt ‘m terug voor de volgende vinder. Echt een aanrader!

3. Paintballen (of minder pijnlijk: lasershooten)


Oké, geraakt worden door een verfkogel doet even pijn en je zal er niet zonder blauwe plekken uitkomen, maar paintball is wel super leuk en spannend. Je voelt je megastoer met je geweer en masker en zonder te beseffen ben je de hele tijd actief. Eén voorwaarde: niet als een bange kwezel verstopt blijven zitten, maar er keihard voor gaan. Misschien kunnen jij en je squad tegen jullie jongensvrienden spelen? Girlpower!

4. Indoor trampoline


Zat je als kind de hele zomer lang op je trampoline? Wel, wat dacht je van een enorme kamer vól trampolines? Mocht het toch eens regenen in de vakantie – het blijft natuurlijk België – is indoor trampoline misschien een leuk idee. Ondertussen zijn er al een heleboel trampolinehallen in België waar je je salto’s kan oefenen, rondspringt als een gek of je gewoon in een bak vol mousse laat vallen.

5. Een hoogteparcours 


Een hoogteparcours geeft je een adrenaline rush én een goede work-out. Onder andere in de Blaarmeersen in Gent staat er één, en het kost je maar 8,50 euro. Je moet wel met minimum zes personen zijn.

6. Escape game


Waarschijnlijk heb je al gehoord van een Escape Room, maar die binnenactiviteit kan je dus ook gewoon buiten doen. Dat heet dan een Escape City Game. Het principe is zowat hetzelfde: je moet hints, raadsels, cryptogrammen en andere spelletjes oplossen en zo op tijd het spel tot een goed einde brengen. Bij een Escape Room zit je opgesloten in een kleine ruimte, maar bij het stadsspel moet je dus rondlopen en krijg je een tablet of iets anders mee waarop je de opdrachten krijgt. Onder andere in Mechelen, GentGenk en Antwerpen kan je al zo’n City Games spelen.

7. Indoor snowboarden


De berglucht zal je erbij moeten fantaseren, maar voor een sessie snowboarden kan je gewoon naar onze noorderburen. In SnowWorld Landgraaf zijn er vijf slopes en een funpark. Beginners kunnen er een uur proefles volgen voor tien eurootjes. Gewoon eens gaan proberen en met jezelf lachen? Strak plan, denken wij dan.

Meer leuke dingen om te doen in de vakantie:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '