https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Niet langer twijfelen!

6 redenen om een hond in huis te halen

Diamonds dogs are a girl's best friend. Oké, ze knuffelen graag, zijn loyaal en zullen je niet veroordelen als je dat hele pak chips opeet tijdens het bingewatchen. Maar wist je dat honden je ook kunnen helpen met gewicht verliezen? Dat, en vijf andere wetenschappelijke redenen om stante pede een hond in huis te halen.

1. Ze bieden sociale steun

Studies hebben aangetoond dat het hebben van een huisdier je zelfvertrouwen een boost kan geven en kan helpen bij het gevoel van verbondenheid, vooral na afwijzing. Kom je net terug van een verschrikkelijk afspraakje? Slechte dag achter de rug? Gewoon een beetje qualitytime met je doggy en opgelost!

 

2. Ze verlichten stress

Uit onderzoek blijkt dat het aaien van een hond gevoelens van angst verminderen en rust brengen. De Harvard Medical School heeft zelfs een geregistreerde therapiehond in zijn kantoren rondlopen om een vrolijkere omgeving voor zijn werknemers te creëren. Ideetje om aan te kaarten bij je volgende vergadering?

 

3. Ze maken je kinderen verantwoordelijker

Zorgen voor een huisdier betekent dat je rekening moet houden met iets (ahum, iemand) anders dan jezelf. Kinderen die een sterke band hebben met hun huisdier zouden ook meer verbonden zijn met de gemeenschap en andere relaties.

 

4. Ze verminderen allergieën bij kinderen

Klinkt misschien een beetje raar gezien alle vacht en huidschilfers, maar volgens de National Acadamy of Sciences zouden kinderen die opgroeien met huisdieren – en dus blootgesteld worden aan allerlei veelvoorkomende allergenen – een lager risico hebben op het ontwikkelen van astma of andere allergieën. Aha!

 

5. Ze moedigen je aan om actiever te zijn

Je hebt het wellicht al vaker gehoord: mensen met huisdieren bewegen meer dan mensen zonder schattige pup in huis. Uit studies blijkt zelfs dat mensen met huisdieren sowieso vaker gaan sporten, bovenop de dagelijkse wandelingetjes.

 

6. Ze helpen je beter oud worden

Studies hebben aangetoond dat je je minder eenzaam voelt door de constante zorg voor je favoriete viervoeter. Ook verhoogt het een gevoel van het hebben van een doel voor mensen na hun pensioen, én het zou daarnaast ook de fysieke activiteit bevorderen.

 

Lees ook:

 

Bron: PureWow

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content