Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

En een agenda aanschaffen is al een goed begin...

5 tips waarmee jij je leven beter georganiseerd krijgt

Heb jij ook al verschillende keren geprobeerd om je leven goed gepland en georganiseerd te krijgen? Dan heb je waarschijnlijk minstens een agenda gekocht. Maar als je jezelf na een paar weken weer in dezelfde chaotische routine bevindt, dan hebben wij een paar tips voor je, die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken!

1.     Hou alles opgeruimd

 

Van je bureau tot de mapjes in je computer. Het is veel makkelijker om dingen op hun plaats te leggen als alles al gesorteerd is. Anders heb je de neiging om alles maar mee ‘op de hoop’ te leggen, waardoor je minstens één keer per maand met de handen in het haar zit omdat je niets meer terugvindt. Als je er dus een gewoonte van maakt om alles meteen daar te leggen waar het hoort, bespaart dat je enorm veel tijd.

 

 

 

2.     Neem de tijd om dingen voor te bereiden

 

Of het nu gaat om een maaltijd of over een outfit uitkiezen of je work-outs inplannen, er is één ding dat georganiseerde mensen gemeenschappelijk hebben en dat is voorbereiding. Je bent dan wel één middag per week bezig met schema’s maken en boodschappenlijstjes opstellen, je zal er de rest van de week baat bij hebben als je niet nog eens last minute naar de winkel hoef te rennen.

 

 

 

3.     Maak to-dolijstjes

 

Of je het nu op papier doet of alles in je gsm zet: probeer alles wat je moet doen goed bij te houden. Als je ergens aan denkt, schrijf het op. Op die manier voorkom je dat je je ineens op een vrijdagavond herinnert dat je nog een verslag moet maken, of dat je een jurk moet gaan kopen voor het trouwfeest waar je morgen naartoe moet. En vertrouw ons: het gevoel dat je krijgt als je dingen kan afvinken, is fantastisch.

 

 

 

4.     Zet herinneringen

 

Het is heel moeilijk om ergens te laat te komen als je drie wekkers hebt gezet. Het lijkt misschien belachelijk, maar het kan echt handig zijn om dingen als ‘de vuilbakken buitenzetten’ als een herinnering in je gsm te programmeren. Ook zaken als wanneer je je rekeningen moet betalen of cadeautjes moet gaan kopen voor de verjaardag van je lief kan je erin zetten, zo kan je niets meer vergeten!

 

 

 

5.     Leer ‘nee’ te zeggen

 

Ook al vind je het zo moeilijk om nee te zeggen als mensen je vragen om vanalles te doen, af en toe moet dat gewoon. Je kan onmogelijk 50 activiteiten gepland krijgen in één week en van jezelf verlangen dat je daarnaast de tijd hebt om alles georganiseerd te krijgen thuis. Als je wat meer ‘nee’ leert zeggen, geef je jezelf daar ontzettend veel rust mee. 

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '