Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het is helaas niet altijd een roze wolk...

16 eerlijke cartoons geven de realiteit weer van een bevalling

Herlinde Matthys

Een vrouw die net een kindje op de wereld zette, was heel dat ‘een kind krijgen is het mooiste gevoel dat er bestaat’ gedoe beu. Ze tekende op haar blog ‘How We Came To Be’ zestien cartoons waarin ze heel eerlijk weergeeft hoe het écht is om te bevallen.

1. Ik dacht dat ik rustig kon bevallen in een bad, zonder complicaties, en direct erna mijn pasgeboren zoontje in mijn armen houden met mijn man dicht bij mij.


2. In realiteit liep het net iets anders… Mijn bloeddruk was veel te hoog, mijn placenta blokkeerde de uitgang van mijn baarmoeder en ik mocht niet bevallen in een bad.


3. Een baxter aanbrengen bleek de hel bij mij.


4. Ik heb blijkbaar ‘de smalste aders ooit’, volgens de verpleegsters in het ziekenhuis.


5. Daarna moest er nóg een katheter worden ingebracht, down under. Ik weet eerlijk gezegd niet wat het pijnlijkste is: een buisje in je plasgaatje of een papiersnee in je oogbal…


6. Ik kreeg vervolgens een epidurale, wat een heel vreemde ervaring is. Ik voelde de dokter constant trekken en sleuren, maar ik had geen pijn. Eigenlijk werd ik de volledige onderkant van mijn lichaam niet meer gewaar.


7. Ook mijn man was enorm zenuwachtig, hij wist niet wat te verwachten. Toch bleef hij de hele tijd mijn houvast met zijn bemoedigende woordjes.


8. Als ik mijn zoontje uiteindelijk na een lange tijd in mijn armen kon vasthouden, namen ze hem al onmiddellijk terug af.


9. Ik kreeg ook het slechte nieuws dat ik langer in het ziekenhuis moest blijven omdat mijn bloeddruk maar niet wou zakken.


10. Ik probeerde ondertussen borstvoeding te geven, maar ook dat liep helaas niet van een leien dakje. De medicatie raakte uitgewerkt en ik begon te voelen dat ik net een baby van drie kilo door mijn vagina naar buiten had geduwd.


11. De baby bleef mijn borstmelk weigeren, dus we schakelden over op flesjes. Ik voelde me een mislukkeling aangezien iedereen het er altijd inwrijft dat borstvoeding het beste is voor je baby.


12. De verpleegsters waren vriendelijk. Helaas hield dit in dat ze om de vijf minuten kwamen vragen of ik een pijnstiller wou. Ook ’s nachts.


13. Ik was in de wolken toen ik het goede nieuws kreeg dat ik eindelijk het ziekenhuis mocht verlaten.


14. Maar dat betekende wel dat we er vanaf nu alleen voor stonden…


15. We trokken gelukkig snel onze plan met ons drietjes en…


16. … onze kat was blij met haar nieuw speelkameraadje! Eind goed, al goed.


[td_smart_list_end]

Bron: How We Came To Be


Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '