Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

10 x doen op een warme zomeravond

We loooove summer, maar soms zitten we even zonder inspiratie over wat we kunnen doen op een zomerse avond. No problem, want met dit lijstje ben je zo vertrokken voor een awesome summer night. 

1. Openluchtcinema

Bij zo'n mooi weer kan je écht niet binnen in een warme filmzaal zitten. Toch nood aan popcorn en een goeie movie? In Zeebrugge kan je op het strand naar een film kijken, in Leuven houden ze verschillende movie nights op verschillende locaties.

 

2. Dok Gent

De hele zomer kan je relaxen op Dok Gent, maar ook 's avonds zijn er awesome activiteiten. Wat dacht je van elke zaterdag avond chillen & grillen? Wij zijn al fan van de naam! Ook komen er af en toe dj's én kan je er ook openluchtfilms kijken in augustus. 

 

3. Terrasjeskroegentocht

Niemand zegt dat je geen kroegentocht kan doen als het mooi weer is, toch? Spreek met een bende friends af en laat iedereen één adresje kiezen met een pretty terras. Meteen ook de ideale gelegenheid om uit te testen waar je nu écht de lekkerste mojito kan drinken.

 

4. Slapen onder de sterrenhemel 

So cheesy en romantisch, maar wél ontzettend leuk: een nachtje in de open lucht slapen. Na een lekkere barbecue staren naar de sterrenhemel (én een wedstrijdje sterrenbeelden herkennen houden).

 

5. Zomerbars doen

Ze zijn er maar tijdelijk, dus je móét ze gewoon bezoeken als het een avondje lekker warm is. Wat dacht je van Zomerbar Cargo in Park Spoor Noord (Antwerpen), SPiN in Knokke of de rooftopbar Gaston in Gent? Cocktails sippen en lekkere hapjes eten, yes please.

 

6. Efteling at night

Nog leuker dan de Efteling overdag bezoeken is dat 's avonds doen. Het Sprookjesbos is éxtra magisch bij zonsondergang en een ritje op de rollercoaster De Vliegende Hollander nog meer exciting. Elke zaterdag kan je tot middernacht je inner child uitleven in het park.

 

7. Drive-in movies

Net als in de films, kan je nu ook bij ons met je auto naar de film. Utopolis organiseert dit in zowel Mechelen als Lichtaart. Geen car? No problem: in Mechelen kan je vanuit een Skybox of vanuit een jacuzzi de film volgen. Mét cocktail in de hand en popcorn binnen handbereik, uiteraard.

 

8. Cocktails & girlfriends

Als het kon, dronk je elke avond een cocktail. Too bad dat ze niet echt lief zijn voor je portemonnee. Kijk lief naar je vriendin met het mooiste tuintje of balkon en maak budgetcocktails at home. Wij hebben alvast enkele tips voor cheap cocktails!

 

9. Lieve Zusjes, Stoere Broers

LZSB organiseert de meest awesome events, op verrassende plaatsen. Een pop-upcinema op een kerkhof of rond het kampvuur samen naar de radio luisteren. Check zeker hun Facebookpagina om op de hoogte te blijven van hun activiteiten.

 

10. Picknicken in the park

Een zwoele zomeravond is het moment om een flesje wijn en je picknickmand te nemen en richting het park te trekken. Natuurlijk is een gezellige kade, het strand of zelfs je eigen achtertuin een optie. Vergeet alvast deze leuke picknick benodigheden niet. 

 

Lees ook:

Eerste hulp bij hittegolven

De favoriete picknickplekjes van de redactie

5 redenen waarom je nu écht een reisje verdient

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '