Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Ban deze budgetvreters!

10 tips voor girls on a budget

Wij – twentysomethings – zouden naar verluid nogal kwistig omgaan met ons geld. Kom jij nooit rond met je weekbudget? Is jouw salaris telkens op voor het einde van de maand? Ban deze stiekeme budgetvreters en deze maand kom je er wél.

1.     Die dagelijkse latte


 

Elke dag een meeneemkoffie kost je aardig wat. € 3,50 lijkt niet veel, maar als je er elke werkdag eentje meeneemt, ben je al snel een dikke € 900 per jaar kwijt. Mooi reisje zou dat kunnen zijn, niet?

 

2.     Dat fitnessabonnement dat je nooit gebruikt


 

Goede voornemens zijn allemaal erg nobel, maar als je nooit naar de gym gaat, is een abonnement nogal een waste of money. Tip: gaan lopen in het park kost je niks.

 

3.     Lazy girl food

Afhaalmaaltijden zijn zooo makkelijk, zeker wanneer je in een stad woont. Maak jij hier echter een wekelijkse gewoonte van, dan zie je je moneyz inderdaad snel minderen op je rekening.

 

Probeer misschien eens een abonnement op een foodbag als alternatief? Je boodschappen worden op maandag geleverd en je hebt eten voor een hele week in huis. Handig!

 

4.     Fancy superfoods

Gojibessen, chiazaden, avocado’s ... en ga zo nog maar even door. Erg lekker en very trendy, maar uit een appelsien haal jij heus wel genoeg vitaminen en je bent er een pak goedkoper vanaf.

 

5.     Online shoppen met je creditcard

Ach, die afrekening komt volgende maand pas. Hebben we allemaal wel al eens stiekem gedacht, niet? Voor één keer kan dat natuurlijk, maar maak hier geen slechte gewoonte van. Je wil jezelf immers niet in nesten werken.

 

6.     Trendy fashion pieces

Een folieke af en toe moet kunnen, maar zwicht niet voor elke trend. Investeer liever in tijdloze stukken. Wedden dat je daar trouwens meer complimentjes over zal krijgen?

 

7.     Lunchke doen

De zon is daar weer en dan lonken de terrasjes. Maar laat ons eerlijk zijn girls, € 20 voor een slaatje in een hipsterbar kost je tien keer meer dan zelf je boterhammen smeren.

 

8.     4G

Aaargh, dat sms’je van je provider om te zeggen dat je mobiele data opgebruikt zijn voor deze maand. H.A.T.E. I.T! Check gratis wifi op plekken waar je gaat uit eten, kijk geen Netflix op de trein en zet je 4G uit als je weet dat je een uurtje niet naar je smartphone gaat kijken. Works wonders!

 

9.     Chique watertjes

Eén voorbeeld: coconut water. So yummy, so expensive! Hetzelfde geldt natuurlijk voor versgeperste sapjes, water met een smaakje... Investeer in een fashionable drinkfles en vul die gewoon aan de kraan. Goed voor de lijn en goed voor de portemonnee!

 

10. Uitstelgedrag

Betaal je rekeningen op tijd, ga naar de tandarts wanneer het nodig is, ga met je auto jaarlijks op onderhoud, ... Allemaal zaken waarover je moeder zeurt, maar ze heeft wel gelijkt. Plan grote, noodzakelijke kosten tijdig in en je zal zien: op het eind van de maand heb je plots wél geld over voor de ene paar schoenen!

 

Allemaal natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij minstens een van deze tips opvolgt, kom je er wel. You go girl!

 

Bron: StyleCaster, Bron beeld: Giphy

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '