Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

WEEKENDTIP: breng een bezoekje aan de koninklijke serres van Laken

Naar jaarlijkse traditie zetten koning Filip en koningin Mathilde de poorten van hun bescheiden achtertuin weer open voor het publiek. Vanaf vanavond kan je in de koninklijke serres van Laken terecht om er de mooiste planten en bloemen te ontdekken.

Sommigen doen het voor de schaamteloze #serreselfie, anderen dan weer omdat ze benieuwd zijn naar de persoonlijke tuin van de koninklijke familie. Hoe dan ook is een uitstapje naar de koninklijke tuinen erg de moeite. Zoals elk jaar kan je nog tot en met 10 mei terecht in Laken voor een bezoek aan de prachtige serre en het daarbijbehorende park bij het koninklijk paleis. Vorig jaar kwamen er maar liefst 113.000 bezoekers een kijkje nemen.

Wie zich niets bij dat tafereel kan voorstellen: de serres hebben een oppervlakte van ongeveer anderhalve hectare groot en zijn een must see voor elke architectuur- en natuurliefhebber. Doorheen het jaar zijn er zeker vijftien tuinmannen nodig voor het volledige onderhoud van de honderden planten die in de serre te bewonderen zijn.

Tijdens de drie weken dat de serres geopend zijn, kan je op ontdekking in de plantentuin voor slechts 2,50 euro – het is zelfs gratis als je onder de achttien jaar bent. Meer informatie over de openingsuren vind je op de website van het koninklijk paleis.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '