https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5. Fruit en groenten hoeven echt niet in een plastic zakje

5 haalbare dingen die redactrice Yana doet voor het milieu (en die jij ook kan)

Wekelijks komen er duizenden jongeren op straat voor het milieu. Elke week vertelt een redactrice welke kleine dingen zij doet om haar steentje bij te dragen, zonder wijzend vingertje. Vandaag: redactrice Yana.

1. Dopper is my best friend


Een paar jaar gelden schafte ik me een drinkbus van Dopper aan, ondertussen is deze een vaste waarde geworden in mijn dagelijkse leven. Ik was er zo blij mee dat ik me in december ook de roze themosfles van het merk aanschafte om de nodige dosis koffie mee te kunnen nemen op de trein ‘s morgens. De waterfles, die neem ik ook elke dag mee en vul ik gewoon bij aan de kraan.

2. Steun je locals


Mijn oude middelbare school werd onlangs omgetoverd tot een pop-upparadijs waarin lokale handelaars zich kunnen vestigen. Mensen die graag een zaak in onze stad willen beginnen, maar eerst willen testen hoe warm het water is. Velen onder hen werken met lokale producten, je kan het dus ook zien als een soort korte keten. Zo ga ik er in het weekend met veel plezier een vers zuurdesembrood halen bij de kleine bakkerij.

3. Ontbijt in een glazen bokaal


Wie mij goed kent, weet dat ik echt geen ochtendpersoon ben. Vroeger opstaan om te ontbijten doe ik dus nooit. Niet gezond, ik weet het! Daarom maak ik sinds kort mijn ontbijt gewoon de avond ervoor klaar, overnight oats, want dat klinkt lekker fancy, en het is nog eens superlekker ook. Die neem ik dan mee in een lege confituurpot die ik gerecupereerd heb, en zo kan ik mijn lekker ontbijtje rustig opeten wanneer ik aankom op de redactie.

4. #pendelpret


Elke dag pendel ik naar de redactie. Het duurt iets langer dan wanneer ik met de auto onderweg zou zijn, maar ik zou zoveel vervuilen. Dan neem ik toch liever die trein met al dan niet een paar minuten vertraging.

5. Fruit en groenten hoeven echt niet in een plastic zakje


Wanneer ik vers groenten en fruit koop met een schil errond, dan hoeft dat toch helemaal niet in een plastic zak? Die schil is een natuurlijke verpakking! Ik wijs anderen daar ook geregeld op, omdat het een slechte gewoonte is.

Dit zijn de drie dingen die Yana nog anders wil doen

  1. Minder vaak de auto nemen. Sinds ik mijn rijbewijs heb, betrap ik mezelf erop dat ik al snel de auto neem om ergens naartoe te gaan. Als het echt niet anders kan, probeer ik wel zoveel mogelijk te carpoolen.
  2. Met de trein op vakantie gaan. Wanneer mijn vriendinnen en ik nu op vakantie gaan, is het meestal met het vliegtuig. Toch zou ik graag eens een hele rondreis maken met de trein, dat is niet alleen beter voor het milieu, het lijkt me ook een heel avontuur.
  3. Tweedehands kopen. Leuke decospullen koop ik nu al wel eens tweedehands, maar aan kledij heb ik me nog niet durven wagen. Daar wil ik zeker verandering in brengen!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content