Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros./Netflix/Sony Pictures

Zin in een filmavondje dit weekend? We've got you!

19 chick flicks die je (opnieuw) wil zien

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Zin in een filmavondje in je eentje of met vriend(inn)en? (Her)bekijk dan eens een leuke chick flick. Wij verzamelden 19 oude én nieuwe titels voor een filmavondje. Popcorn of een andere snack erbij en je avond is perfect!

Opgelet, om de titels zonder ondertiteling, zoals ‘Booksmart’ en ‘Crazy Rich Asians’ op Netflix te bekijken, verander je eerst even de taal van je account naar Engels.

Mean Girls

Wanneer Cady haar nieuwe leven aan een Amerikaanse middelbare school begint, komt ze terecht bij de Plastics, de populairste meisjes op school. Maar dan maakt ze een grote fout en valt ze voor Aaron, de ex van leidster Regina George...

Bekijk de trailer hier.

‘Mean Girls’ staat op Google Play en iTunes.

© Paramount Pictures

The Kissing Booth

Elles allereerste kus met de broer van haar beste vriend Lee leidt tot meer, maar wat als hij erachter komt? Is de knappe bad boy het waard om haar vriendschap op het spel te zetten?

PS check zeker ook de tweede en derde film in de reeks.

Bekijk de trailer hier.

‘The Kissing Booth’ staat op Netflix.

© Netflix

Booksmart

Op de avond van hun afstuderen beseffen beste vrienden en bollebozen Amy en Molly dat ze zich minder hadden moeten focussen op school en meer op hun sociaal leven. Om hun schade in te halen, proberen ze vier jaar aan plezier in één avond te proppen.

Bekijk de trailer hier.

‘Booksmart’ staat op Netflix zonder Nederlandstalige ondertiteling.

© United Artists Releasing

Friends With Benefits

Jamie en Dylan besluiten om hun vriendschap te veranderen in een friends with benefits-relatie. En dat gaat prima, tot ze allebei beseffen dat geen gevoelens krijgen toch niet zo gemakkelijk is.

Bekijk de trailer hier.

‘Friends With Benefits’ staat op Netflix.

© Sony Pictures

To All The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean Covey heeft liefdesbrieven geschreven voor alle jongens van wie ze ooit heeft gehouden, maar is nooit van plan om die op te sturen. Op een dag verdwijnt de hoedendoos waarin al haar brieven zitten. Haar (ex-)crushes komen erachter hoe Lara Jean zich voelde op het moment dat ze de brieven schreef.

PS check zeker ook de tweede en derde film in de reeks.

Bekijk de trailer hier.

‘To All The Boys I’ve Loved Before’ staat op Netflix.

© Netflix

Love, Rosie

Jarenlang komen en vertrekken jeugdvrienden Rosie en Alex in en uit elkaars leven. Ze hebben het moeilijk om hun laatste, intieme band die ze delen in stand te houden.

Bekijk de trailer hier.

‘Love, Rosie’ staat op Netflix.

© Constantin Film

Crazy Rich Asians

Rachel Chu reist met haar vriend naar Singapore om zijn rijke familie te ontmoeten. Maar het blijkt niet zo gemakkelijk te zijn om hun goedkeuring te krijgen.

Bekijk de trailer hier.

‘Crazy Rich Asians’ staat op Netflix zonder Nederlandstalige ondertiteling.

© Warner Bros.

A Cinderella Story

Weeskind Sam Montgomery wordt na de dood van haar vader uitgebuit door haar kwaadaardige stiefmoeder. Maar gelukkig heeft Sam iets om naar uit te kijken: het halloweenfeest waar ze eindelijk haar internetvriend zal ontmoeten.

Bekijk de trailer hier.

‘A Cinderella Story’ staat op Netflix.

© Warner Bros.

Confessions of a Shopaholic

Rebecca heeft een shopverslaving en moet uit noodzaak een job nemen als financieel journalist. Terwijl ze probeert haar schulden af te betalen, valt ze voor een rijke ondernemer.

Bekijk de trailer hier.

‘Confessions of a Shopaholic’ staat op Disney+.

© Walt Disney Studios

Tall Girl

De zestienjarige Jodi is heel groot en heeft zich nooit goed gevoeld in haar vel, maar dat verandert allemaal wanneer ze valt voor de knappe en even grote uitwisselingsstudent Stig. Stig verblijft bij Jodi’s beste vriend Dunkleman, waardoor Jodi verstrikt raakt in een verrassende driehoeksverhouding.

PS de tweede film is nu ook te zien!

Bekijk de trailer hier.

‘Tall Girl’ staat op Netflix.

© Netflix

Sierra Burgess is a Loser

Een verkeerd verstuurd bericht zorgt ervoor dat de onpopulaire Sierra en sporter Jamey in contact komen met elkaar, maar hij denkt dat hij met een populaire cheerleader aan het sturen is…

Bekijk de trailer hier.

‘Sierra Burgess is a Loser’ staat op Netflix.

© Netflix

What a Girl Wants

De Amerikaanse Daphne heeft haar vader nog nooit ontmoet en besluit om naar Europa te trekken om hem te vinden. Eens daar ontdekt ze dat hij een belangrijke politicus is.

Bekijk de trailer hier.

‘What a Girl Wants’ staat op Google Play en iTunes.

© Warner Bros.

13 Going On 30

Jenna doet een wens op haar 13de verjaardag en wordt de volgende dag wakker als een succesvolle 30-jarige vrouw. Op het eerste gezicht lijkt haar leven perfect, maar ze komt er al snel achter dat volwassen zijn toch niet zo fantastisch is.

Bekijk de trailer hier.

’13 Going On 30′ staat op Google Play en iTunes.

© Sony Pictures

Clueless

De rijke Cher wil nieuwkomer Tai helpen populair te worden, maar had er niet op gerekend dat gevoelens in de weg zouden komen de staan.

Bekijk de trailer hier.

‘Clueless’ staat op Netflix.

© Paramount Pictures

Love, Simon

Simon heeft een groot geheim dat zelfs zijn familie en vrienden niet weten: hij is homoseksueel. Wanneer dat geheim dreigt uit te komen, moet hij iedereen onder ogen komen en zijn identiteit aanvaarden.

Bekijk de trailer hier.

‘Love, Simon’ staat op Disney+.

© 20th Century Fox

10 Things I Hate About You

Kat Stratford is mooi en slim, maar bikkelhard tegen haar klasgenoten en dat zorgt ervoor dat jongens geen interesse in haar hebben. Dat is een probleem voor haar jongere zus Bianca, want zij mag pas daten als Kat een vriendje heeft. Daar brengt de jongen die Bianca mee op date wil nemen verandering in door de knappe Patrick in te schakelen.

Bekijk de trailer hier.

’10 Things I Hate About You’ staat op Disney+.

© Touchstone Pictures

Never Been Kissed

Journaliste Josie schrijft zich undercover in op een middelbare school om een artikel te schrijven zodat ouders hun kinderen beter kunnen begrijpen.

Bekijk de trailer hier.

‘Never Been Kissed’ staat op Disney+.

© 20th Century Studios

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '