Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Van privégeloften tot een last dance.

INSPIRATIE: 11 creatieve ideeën om te integreren in jouw huwelijk in 2020

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Met de start van het nieuwe jaar worden we om de oren geslagen met nieuwe trends. Zo ook wat huwelijken betreft. Trouw je dit jaar nog? Laat je dan inspireren door deze 11 creatieve ideeën.

1. Kies voor kleur


Als bruid wil je op je huwelijksdag niets liever dan je gasten met verstomming slaan met je bridal look. Door voor een kleur – een kleur die mag knallen, geen pasteltint that is – te kiezen, maak je gegarandeerd een statement.

2. Maak van je huwelijk een onvergetelijke ervaring voor de gasten


De ervaring van je gasten staat in 2020 voorop. Indien je wil dat ze je huwelijk nooit meer vergeten, verras je hen maar beter met een eyecatcher zoals een reuzenrad of paardenmolen of een originele act. Denk: flamencodanseressen, een ceremonie met een muzikaal intermezzo van een harpist(e) of een choreografie verzorgd door een luchtacroba(a)t(e).

3. Ga voor een Instagramwaardige backdrop


Een prieel vervaardigd uit macramé of een boog van bloemen was lange tijd je van het. In 2020 moet het nóg straffer, of op z’n minst origineler. Kies voor een bloemenwolk (liefst van gedroogde bloemen zodat ie later boven je eettafel kan hangen), opteer voor XL-platen uit plexi die je van een kleurtje voorziet met gekleurde of holografische folie (zie onder) of creëer een minispiegelpaleis à la Tiësto.

4. Gebruik niet-traditionele bloemen


Niets mis met pampasgras en greenery, maar dit jaar zien we beide in een nieuw jasje. Speel met verschillende kleuren – pampas is van nature wit/beige maar kan geverfd worden in eender welke tint – en texturen. Populair in 2020 is gipskruid, verfbrem en de vlinderorchidee. Speel met tinten zoals rood en roze, maar ook babyblauw, zachtgeel of classic blue zullen we komend trouwseizoen vaak terug zien.

5. Laat je inspireren door kunst


Kunst is een groot thema voor huwelijken in 2020. Van uitnodigingen met een kunstig gepersonaliseerd logo tot creatieve bloemeninstallaties op de receptie of tijdens de ceremonie: de uitdrukking ‘life imitates art‘ mag je dit jaar letterlijk nemen!

6. Organiseer een pre-party mét thema


Steeds meer koppels spreiden het burgerlijk huwelijk, de ceremonie en het feest over verschillende dagen. Maar voor de twee- of driedaagse van start kan gaan, wordt het in 2020 ook steeds populairder om de festiviteiten af te trappen met een pre-party. Die wordt er alleen maar leuker op met een thema. Een pizzafeestje, filmavond in openlucht of fiesta mexicana: welk thema je ook kiest, zorg ervoor dat het plaatje klopt. Een pre-party is dé kans om je gasten op hun gemak te stellen voor het feest écht losbarst.

7. Hou je geloften privé


Hoewel we eerder al zeiden dat de ervaring van de gasten in 2020 een van de prioriteiten wordt, mag je jezelf als koppel uiteraard niet uit het oog verliezen. Een eerder nieuwe trend is het voorlezen van je geloften zonder pottenkijkers. Ideaal voor wie kampt met podiumvrees, onzeker is over z’n schrijfvaardigheden of simpelweg van mening is dat familie en vrienden geen zaken hebben met z’n geloften. Door met z’n tweetjes te zijn, beleef je dit moment nóg intenser en hopelijk met minder zenuwen, waardoor de kans ook groter is dat je het nooit meer vergeet.

https://www.instagram.com/p/BtYi1GNnYhE/

8. Betrek je gasten bij de ceremonie


Laat je gasten echt deel uitmaken van jouw dag door ze te betrekken bij de ceremonie. Schakel een vriendin in als ceremoniemeester, laat je broer een gedicht voorlezen of vraag aan je muzikale oom om enkele nummers in te studeren op de piano. Zulke details maken de ceremonie persoonlijker én maken je gasten ook meer betrokken bij het hele gebeuren.

9. Ga niet voor de klassieke photobooth


Vergeet alle rekwisieten (gekke brilletjes en hoedjes, etc.) en tover de klassieke photobooth om tot een moment waarop je gasten van top tot teen (dus niet in close-up) kunnen schitteren. Flower walls als achtergrond blijven uiteraard mooi, maar wie liever origineel uit de hoek komt, opteert voor een plantenmuur aangevuld met discoballen. Cooler wordt het niet.

10. Pauzeer de ceremonie voor een foto


Tijdens de ceremonie worden vaak alleen maar foto’s gemaakt waarbij het koppel naar elkaar toekijkt. Pauzeer vóór het jawoord – na de geloften, een speech of een liedje – even om samen met je gasten te toasten op jullie prille geluk. Zulk moment levert verrassend genoeg bijzonder leuke kiekjes op.

11. Doe een last dance


Las net voor de dj ermee ophoudt nog een last dance in. Dit kan onder z’n tweeën wanneer alle gasten al naar huis zijn of in het bijzijn van de laatste feestvierders. Going out with a bang, noemen ze zoiets.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '