Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty & Ikea

Dit ter ere van de Pride-maand in juni.

HEBBEN: Ikea verkoopt iconische Frakta-tas nu ook in regenboogkleuren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Als we aan Ikea denken dan denken we niet alleen aan mooie, goedkope meubels, maar ook aan de lekkere Zweedse balletjes én aan de handige zakken. Die laatste werden nu naar aanleiding van de Pride-maand in een nieuw regenboogkleurig jasje gestoken.


Bijna iedereen heeft thuis wel ergens zo’n grote, blauwe Ikea-zak rondslingeren. Je kan het ding gebruiken om je boodschappen in te steken in de supermarkt, je vuile kleren te vervoeren naar het wassalon of je mama, spulletjes te verhuizen, als strandtas enzovoort. Die iconische Frakta-tas werd naar aanleiding van de Pride-maand in juni in een nieuw jasje gestoken.

© Ikea

Gelijke rechten


De meubelketen koos voor een passende print: de regenboogkleuren. Ikea wil zo de gelijke rechten in de kijker zetten en mensen aanmoedigen om in te gaan tegen discriminatie. De vrolijke zak, genaamd STORSTOMMA, kost slechts € 1,5 en je kan hem online bestellen. Door de grote vraag zijn de leveringsmogelijkheden voor verschillende postcodes helaas volzet. Volgende week ligt de tas ook in alle vestigingen en kan je gebruik maken van de Click & Collect-service om het ding in huis te halen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '