Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Trend nummer 4 maakt ons bijzonder blij en ook nummer 5 juichen we toe!

7 huwelijkstrends die we in 2020 op elk feest zullen spotten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Een nieuw jaar staat gelijk aan nieuwe trends! Zo ook in de wedding business. Brides.com vroeg enkele weddingplanners naar de 7 huwelijkstrends die we in 2020 overal zullen zien.

1. Niet-traditionele bruidsjurken


‘Niet-traditionele bruidsjurken zullen steeds populairder worden bij bruiden die een statement willen maken of simpelweg graag een moderne(re) stijl omarmen’, weten Francie Dorman en Britt Cole, het duo achter 42 North in Massachusetts. Denk: kleur en prints, maar ook rokken, jumpsuits en capes. ‘Op je huwelijksdag draait het allemaal rond het in de verf zetten van je persoonlijkheid’, klinkt het nog.

2. Kwaliteit boven kwantiteit


Weddinplanner Gregory Blake Sams heeft zo’n voorgevoel dat kleinere, intieme huwelijken aan een opmars bezig zijn. ‘Al hoeft een kortere gastenlijst en een kleinere feestzaal niet te betekenen dat het geen groots feest kan worden. Kwaliteit gaat simpelweg voor op kwantiteit.‘ Een bijkomend voordeel van het microhuwelijk? Door niet elke persoon uit te nodigen die je kent sinds je geboorte is een destination wedding al minder snel een ver-van-je-bed-show. Hoe minder gasten je moet laten overvliegen, hoe makkelijker (en goedkoper). Stof tot nadenken!

3. Formeel dineren


Self-service is uit, formele diners zijn in. Althans volgens Marcy Blum, weddingplanner gevestigd in New York. ‘De diners hoeven niet per se zes gangen te tellen, maar het is wel fijn dat de gerechten aan tafel worden geserveerd zodat de gasten kunnen blijven zitten.’

4. Pop of colour


Stefanie Cove, een weddingplanner gevestigd in Los Angeles, is ervan overtuigd dat 2020 het jaar van de kleurrijke bruiloften wordt. ‘Ik voorspel kleurrijke paletten met rijke tinten. Bruiden stappen af van pastelkleurige huwelijken en all white weddings wegens te klassiek’, aldus Cove. ‘Van de tenten en tafellakens tot de uitnodigingen en de bloemen: hoe meer kleur, hoe beter!’ Ook Cove benadrukt hoe de persoonlijke stempel van het koppel op het huwelijksfeest in 2020 belangrijker dan ooit wordt.

5. Bruidsmeisjes in broeken


‘Bruidsmeisjes in broekpakken of smokings in plaats van jurken wordt in 2020 een van de grootste huwelijkstrends’, weet weddingplanner Michelle Rago. ‘De looks kunnen aanpassend, los, cropped of sparkly zijn: wat het best past bij jouw persoonlijke stijl.’ Niets zo chique én sexy als een vrouw in pak, als je ’t ons vraagt!

6. Duurzaam trouwen


Herbruikbare waterflessen en koffiebekers, geen plastic zakjes of rietjes meer, ... We worden steeds meer milieubewust. Niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook wat de voorbereiding van onze bruiloft betreft. Weddingplanner Jennifer Zabinski merkt op dat een duurzame aanpak erg in trek is. Denk: uitnodigingen die enkel digitaal verstuurd worden of gedrukt worden op gerecycleerd en biologisch afbreekbaar papier en cateraars en bloemisten die alleen maar lokale producten gebruiken. ‘Koppels willen ook steeds vaker zo weinig mogelijk weggooien eenmaal hun huwelijksdag voorbij is. ‘Bloemen worden bijvoorbeeld gedoneerd aan rust- en ziekenhuizen’, dixit Zabinski.

7. Think outside the box


Aleah en Nick Valley, het paar achter Valley and Company Events in Seattle, hoopt dat meer koppels in 2020 creatief zullen omspringen met het tijdschema van hun trouwdag. ‘Happy hour vóór in plaats van na de ceremonie, een korter diner en een langer avondfeest, zulke dingen’, leggen de weddingplanners uit. Ze moedigen trouwlustigen aan om outside the box te denken en tradities los te laten. Denk: popcorn met champagne in plaats van de klassieke hors-d’oeuvres, een harpist of luchtacrobaat ter vervanging van de coverband, etc. Of om het met een cliché te zeggen: doe eens zot, je trouwt (hopelijk) maar een keer!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '