Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Trend nummer 7 vinden wij best verrassend!

9 populaire huwelijkstrends uit 2019 die we graag meenemen naar 2020

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Bij een nieuw jaar worden er naar goede gewoonte nieuwe trends geïntroduceerd. Maar 2019 bracht ook goede dingen. De Amerikaanse website Brides.com vroeg 9 weddingplanners naar de huwelijkstrends die ze maar al te graag meenemen naar volgend jaar.

1. Kleur


‘Meer dan ooit kozen klanten voor kleur en het resultaat was telkens zo verfrissend’, vertelt Rachel Birthistle, een Amerikaanse weddingplanner die gevestigd is aan het Italiaanse Comomeer. Van het boeket tot de schoenen: het mag knallen!

2. Originele naamkaartjes


Naamkaartjes zijn tijdloos, volgens Jesse Tombs van Alison Events in San Francisco. Toch vindt ze het leuk dat steeds meer koppels out-of-the-box denken. Eet- en drinkbare naamkaartjes waren in 2019 populairder dan ooit en ook volgend jaar zullen we ze nog vaak op huwelijksfeesten zien.

3. After party


‘Don’t Stop ’til You Get Enough’, zong Michael Jackson, en dat is ook het advies van Lynn Easton. De Amerikaanse weddingplanner organiseert huwelijken in Charleston en Charlottesville waar after party’s je van het zijn. Mag je de feestzaal maar tot 3 uur ’s nachts afhuren en heb je zin om erna verder te vieren? Dankzij deze trend houdt niets je tegen om het feest te laten doorgaan tot in de vroege uurtjes.

4. Details


Stefanie Cove is een wedding planner actief in Los Angeles en gek van verfijnde tafeldecoratie. ‘In 2019 was het bijzonder leuk om te zien hoe creatief koppels omsprongen met de tafelsetting. De servetten, het servies, de glazen, ... Alles was tot in de puntjes verzorgd.’ Ook zegt Cove grote fan te zijn van kleine details zoals geborduurde servetten en originele vondsten zoals naamkaartjes gedrukt op stoffen linten in plaats van papier.

5. Niet-traditionele bruidsmeisjes


Bruidsmeisjes zijn steeds minder vaak uitgedost in identiek dezelfde jurk en dat is volgens Sunna Yassin, het brein achter Bash Please, een goede zaak. ‘Matching outfits zijn passé, het mag wat eclectischer nu’, weet de weddingplanner. Onderstaand kiekje bewijst dat bruidsmeisjes er perfect fotogeniek kunnen uitzien in jurken die verschillen van kleur, stof en model.

6. Personalisering


‘Het personaliseren van je huwelijk is een trend waarvan ik hoop dat hij nooit zal verdwijnen’, verklapt Jove Meyer. ‘Meer nog: ik heb de indruk dat koppels er elk jaar meer belang aan hechten.’ De weddingplanner uit Brooklyn is ervan overtuigd dat een huwelijk de stijl, het liefdesverhaal en de persoonlijkheden van het koppel moet reflecteren. ‘Er bestaan wel 101 verschillende manieren om je bruiloft van een persoonlijke toets te voorzien.’

7. Gipskruid


Alle haters ten spijt: gipskruid is terug! Het fijne, witte bloemetje heeft een oubollig imago, maar kan mits de juiste combinatie net heel fris en modern ogen. Heather Balliet, weddingplanner bij Amorology Weddings in San Diego, hoopt gipskruid dan ook terug te zien in 2020.

8. Bevriende ceremoniemeester


Steeds vaker opteren koppels voor een vriend(in) of familielid om hun ceremonie in goede banen te leiden. ‘Een ceremonie kan al snel awkward en onpersoonlijk aanvoelen wanneer het koppel geen band heeft met de ceremoniemeester. Wanneer je iemand aan het woord laat die het koppel kent, mag je er vanop aan dat de dienst veel warmer, oprechter en ook meer ontspannen zal verlopen’, weet Michelle Rago van Michelle Rago Destinations in Manhattan.

9. Greenery


Greenery is en blijft hip. Althans volgens weddingplanner Mindy Weiss uit Los Angeles. ‘Niet alleen wat het boeket betreft, maar ook de tafeldecoratie, het prieel en zelfs de meubels kleuren groen.’

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '