Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Radio 2

Peddels klaar en varen maar!

WEEKENDTIP: ga in een metalen tank ronddobberen op de Leie in Kortrijk

Annelies Hart

Move over kano’s, kajaks, surfborden en roeibootjes. Als je echt hip wil zijn moet je in een metalen gaan varen en dat kan vanaf dit weekend op de Leie in Kortrijk. Het ziet er een beetje gek uit, maar pret verzekerd!

Heb je in Gent en Brugge al eens rondgevaren, maar is het tijd voor verandering? Dan moet je vanaf dit weekend in Kortrijk zijn. De West-Vlaamse stad komt namelijk met een primeur in Europa: varen in een metalen tank.

Het gebruik komt overgevlogen vanuit de Verenigde Staten, waar ze het in de staat Nebraska doen ze het al jaren. De boeren ontdekten daar na een overstroming toevallig dat de voedertanks van hun vee bleven drijven en de rest is geschiedenis. Sindsdien is het een leuk tijdverdrijf dat het Waregemse bedrijfje TANKKD nu naar België haalt. Eerder verkochten ze de tanks al als buitenzwembad, bloembak of vuurkorf, maar nu het watertoerisme groeit in Kortrijk was het tijd voor de volgende stap.

De tanks zijn vanaf dit weekend in gebruik. Een tocht duurt 1 tot 2 uur en kost 100 euro (tot 4 personen) of 120 (tot 6 personen). Meer info vind je op de website. Peddelen en varen maar!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '