Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Dinner on the lake / Dinner with the Queen

Het mag deze zomer weleens wat meer zijn.

7 unieke locaties voor een etentje in openlucht

We moeten je wellicht niet aanmoedigen om het er deze zomer eens goed van te pakken (op een veilige manier). Maar voor wie nog op zoek is naar wat inspiratie bundelden wij zeven unieke culinaire avonturen om in openlucht van te genieten samen met je bubbelvrienden.

Dinner at the Vineyard


Wie altijd al droomde van een diner tussen de wijngaarden met een ondergaande zon op je snoet moet niet langer in Frankrijk of Italië zijn. Deze zomer geniet je namelijk van een intiem etentje voor 8 tot 14 personen tussen de druivenranken van wijndomein Wijngoed Rhode in Melle. Van mei tot augustus serveren ze je tijdens ‘Dinner at the Vineyard‘ een heerlijke lunch of diner, inclusief topwijnen of course. Je hebt het hele wijndomein exclusief ter beschikking voor jouw gezelschap en je kan zelfs extra’s reserveren zoals een huismuzikant, een rondleiding in de wijngaard en wijnmakerij of een professionele fotograaf.

Voor een all-in lunch betaal je € 110 per persoon, ’s avonds geniet je voor € 135 per persoon.

Dinner at the Vineyard
Dinner at the Vineyard

Dinner with the Queen


Voor het derde jaar op rij staan bij ‘Dinner with the Queen‘ de bijenkoningin en haar werkers centraal. Van juni tot en met augustus nemen topchef Lieven Lootens en eventplanner Gilles De Backer je mee op een culinair avontuur in de bloemenweide Purfruit in Oeselgem. Na ontvangst met een bij-zondere ‘Save the Queen’-cocktail krijg je een rondleiding tussen de fruitranken op de plukweide en bezoek je samen met de imker de bijenkasten om vervolgens plaats te nemen voor hapjes en een uitgebreid vijfgangenmenu. Afsluiten doe je met een heerlijk dessertje en speciaal samengestelde bloementhee.

Voor de totaalervaring betaal je € 150 per persoon.

Dinner with the Queen
Dinner with the Queen

Dinner on the Lake


Een klassieker die al ettelijke jaren meegaat: ‘Dinner on the Lake’. Het dobberende terras strijkt dit jaar maar liefst op drie locaties neer: de Vijvers van Averbode, een tot nu toe nog geheime locatie in Brugge en Hazewinkel in Willebroek. Neem plaats aan dit drijvend ontspanningsoord en geniet van een intieme culinaire ervaring op het water. Geen zin om achteraf nog naar huis te moeten? Tijdens ‘Glamping at the Lake‘ breng jij de nacht door in een stijlvol glamingdorp op een boogscheut van je dinerlocatie.

Voor een lunch betaal je € 99 per persoon. Een diner kost je € 155 per persoon. Wie wil blijven slapen, betaalt daarvoor € 195 voor twee personen (inclusief ontbijt).

Dinner On The Lake 2021
© Dinner On The Lake

Under the Stars


Op verschillende locaties in België kan je doorheen het jaar genieten van een diner onder de sterren. Niet letterlijk dan, maar sfeervolle, verlichte koepels weten de ervaring wel te evenaren. Hoewel je ook voor een brunch of lunch kan reserveren, is de beleving van Under the Stars helemaal compleet wanneer het buiten stilletjes donker wordt.

Voor een viergangenmenu betaal je € 79 per persoon. Een achtgangendiner kost je € 119 per persoon.

Boat BQ


Bepaal zelf de koers met de unieke elektrische bootjes van Boat BQ. Tijdens een vaarsessie van twee uur dobber jij lekker over het Kempisch Kanaal terwijl je vleesjes/visjes/groentjes lekker liggen te garen op de BBQ in het midden van de boot.

Voor zowel brunch, lunch, early dinner als dinner betaal je € 79 per persoon.

Dinner in the Sky


Ook ‘Dinner in the Sky‘ strijkt dit jaar neer op drie locaties: aan de Bocadero in Antwerpen, het Martelaarsplein in Brussel en het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden. Hun lange tafel ruilden ze in voor acht tafeltjes van vier personen met centraal een open keuken waarin een topchef en zijn team een gastronomisch vijfgangenmenu bereiden. Hun succesfactor? Een combinatie van mensen bij elkaar brengen op een unieke plaats in een unieke setting tijdens een fantastische culinaire beleving.

Wil je op voorhand je datum, locatie en chefkok kiezen, dan betaal je € 385 per persoon. Komt het je niet zo nauw en sluit je graag last minute aan bij de vrije plekjes, dan betaal je daarvoor € 295 per persoon.

Dinner in the Sky - Alden Bison
Dinner in the Sky

Dinner at the Garden


Plantentuin ‘De Kleine Boerderij‘ in Merksplas is in eerste instantie een demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn, maar deze zomer kan je er ook terecht voor hun heerlijk culinair avontuur in openlucht. Met ‘Dinner at the Garden‘ willen ze gasten laten genieten van al het prachtige, lekkere en unieke dat een plantentuin te bieden heeft. De natuur staat centraal en vormt de rode draad doorheen de ganse avond.

Een zitje aan tafel kost je € 115 per persoon.

Dinner at the Garden - De Kleine Boerderij
Dinner at the Garden

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '